top of page

Vuurpijl worstjes met oudjaar


Vuurpijl worstjes met oudjaar
Oud en nieuw? Dat wordt extra gezellig met hapjes erbij. Oliebollen zijn lekker hoor, maar aan het eind van de avond wint de trek in hartig het toch van zoet. Vuurpijlen vind ik prachtig om naar te kijken. Bij ons in de buurt wordt er eigenlijk best veel mooi en groot vuurwerk afgestoken. Maar verder dan de achtertuin ga ik toch vaak niet, want hier kunnen we het heel goed zien.

Voor deze vuurpijl worstjes mag ik lekker dicht bij de warmte blijven met oudjaar. De worsten zijn omarmd door bladerdeeg, maar croissantdeeg lijkt me ook erg lekker.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Tip: neem niet te grote worstjes of gebruik stevige prikkers. Ik gebruikte bockworsten omdat we deze lekkerder vinden, maar ze zijn ook zwaarder op het stokje!

vuurpijl worstjes

Vuurpijl worstjes met oudjaar

Benodigdheden:

 1. Blik knakworsten of bockworstjes (stevige werken makkelijker)

 2. Ongeveer 4 blaadjes bladerdeeg per blikje

 3. Paprika, wortel, kaas of worst als bovekant van de pijl

 4. Stevige lange satéprikkers

 5. Iets stevigs om je vuurpijlen in te prikken, ik gebruikte aardappels


Laat de satéprikkers 10 minuten in water liggen. Zo weet je zeker te dat ze niet zullen verbranden in de oven. Mijn stokjes hielden zich goed.

vuurpijl worstjes

Vuurpijl worstjes met oudjaar maken

 1. Verwarm de oven voor op 210 graden (volg het recept van je bladerdeeg!). Haal de worstjes uit het blik of de pot en dep ze droog.

 2. Prik een prikker door de hele worst. Zorg ervoor dat een stukje prikker uitsteekt, want hier moet de bovenkant van de pijl later op. De prikker houdt het worstje vast, maar maakt het ook een beetje rechter. Mijn worsten waren een beetje krom.

 3. Ontdooi het bladerdeeg. Snij het bladerdeeg in als het nog een beetje bevroren is. Dat gaat het beste. Laat het nog iets zachter worden en wikkel een strook bladerdeeg om de worst en ga verder met een volgende strook als dat nodig is. Ik gebruikte zelf 3 stroken per stuk.

 4. Kluts een ei en bestrijk hiermee de vuurpijlen. Op een paar vuurpijlen heb ik wat snoepsterretjes geplakt, deze werden meegebakken. Niemand heeft het geproefd en het ziet er wel feestelijk uit.

 5. Bak je pijlen in ongeveer 20 minuten goudbruin.

 6. Voor de pijl kun je driehoekjes snijden van bijvoorbeeld wortel, kaas, worst of paprika.

 7. Prik de driehoekjes bovenop. Ik koos voor kleurige paprika, maar kies uit wat je zelf handig mooi en lekker vindt. Worst of kaas maakt je vuurpijl wel iets zwaarder.

 8. Ik gebruikte aardappels met aluminiumfolie eromheen als standaard.


Vuurpijl worstjes met oudjaar

Vuurpijlen? Eigenlijk lijken ze ook best ook vlammende kaarsjes.

Vuurpijlen, vlammende kaarsjes of worstjes met bladerdeeg. Bij ons thuis waren ze heel snel verdwenen.

Gerelateerde posts

Comments