top of page

Chocolade mokka koekjes met stukjes hazelnoot

Chocolade mokka koekjes met stukjes hazelnoot
Wat zijn ze heerlijk: hazelnoten en vooral als ze geroosterd zijn in de oven. Van de week ontdekte ik bij de Lidl zakjes met 200 gram gehakte en geroosterde hazelnoten voor 1.99.(prijs 2019) Dat is een hele goede prijs voor hazelnoten, dus ik wilde het graag proberen. Gehakt en geroosterde hazelnoten….., heel fijn om op voorraad te hebben. En niet alleen om mee te bakken, gehakte hazelnoten mogen wat mij betreft ook door een pasta, een salade of  gebruik ze eens bij het maken van pesto in plaats van pijnboompitten.

Een topper, één van mijn favorieten koekjes

Het is altijd tijd om koekjes te bakken dus laat ik beginnen om de nootjes te gebruiken bij een lekker koekjes-recept. Hazelnoten combineren heel goed met chocolade, denk maar aan Nutella; maar door er koffie aan toen te voegen en donkerbruine basterdsuiker, beloofd het een echt smaakbom te worden. Daarbij is zo’n knappertje in koekjes tijdens het eten erg lekker.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

Koffie versterkt de smaak van chocolade in gebak

Met dit recept bak je een trommel vol koekjes, ik bakte er maar liefst 30 stuks. Het is natuurlijk ook afhankelijk van hoe groot je de koekjes bakt.

Gehakte hazelnoten? Je kunt ze natuurlijk ook zelf hazelnoten roosteren en in stukjes hakken.

geroosterde stukjes hazelnoot van de Lidl

Chocolade mokka koekjes met stukjes hazelnoot

Benodigdheden:

  1. 200 gram (plantaardige) boter op kamertemperatuur

  2. 180 gram donkerbruine basterdsuiker

  3. 225 gram bloem

  4. 75 gram cacaopoeder

  5. 1 zakje vanillesuiker

  6. 2 zakjes goede espresso-poeder (3-4 afgestreken theelepels)

  7. snuf zout

  8. 130-150 gram gehakte geroosterde en gehakte hazelnoten


Maak van het koekjesdeeg een rol

Chocolade mokka koekjes met stukjes hazelnoot

Heb je geen gehakte hazelnoten? Rooster dan hele hazelnoten in de oven en hakt ze met de hand.


Kneed de ingrediënten, behalve de hazelnoten met de hand door elkaar tot een egaal deeg. Voeg 50 gram gehakte hazelnoten toe. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol beide stukken tot een rol en verpak beide ze in plastic folie. Laat de rollen deeg stevig worden in de koelkast, dit duurt ongeveer een uur.


Laat de koekjes koelen in de koelkast

Rol beide rollen zo perfect mogelijk met het folie er nog omheen. Dan lukt dit iets makkelijker. Haal de folie eraf en rol het door de gehakte hazelnoten. Snij er kleine plakjes van en leg de koekjes op een vel bakpapier. Laat de koekjes nog kort afkoelen in de koelkast. Omdat de koekjes goed koud zijn, zakken ze niet uit en blijven ze strak van vorm.


Chocolade mokka koekjes met stukjes hazelnoot

Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden (heteluchtoven) en bak de chocolade mokka koekjes met stukjes hazelnoot in ongeveer 13-14 minuten gaar.  Bak koekjes met chocolade liever niet te lang, anders loop je kans dat de chocolade verbrand.


Oeps, de trommel zit best wel vol! Met wie ga je ze delen? Eet smakelijk.

Ik mag dan enthousiast zijn over de gehakte hazelnoten van de Lidl en ik hoop dat ze blijvend te koop zijn, dit is géén gesponsord blog.

Gerelateerde posts

Commenti


bottom of page