top of page

Chewy pindakaaskoekjes maken


Chewy pindakaaskoekjes maken
Chewy pindakaaskoekjes maken
Het is altijd tijd voor koekjes. Het leuke van koekjes bakken vind ik dat je ze vaak wat langer kunt bewaren. Het hoeft niet perse binnen een paar dagen op en je kunt het makkelijker delen of ergens mee naar toe nemen. Koekjes zijn vaak ook heel simpel om te maken. Ik heb al een tijdje een Marokkaanse koekjesvorm. Die vind ik zo mooi! Een blik om mijn to do list  deed me aan deze typisch Amerikaanse koekjes denken, met veel pindakaas.

Chewy pindakaaskoekjes maken is heel easy met deze mold. Supersnel verander je een gewoon koekje in een 1001 nacht exemplaar, heel bijzonder.Niet iedereen heeft natuurlijk deze vorm, daarom heb ik beide koekjes gemaakt. Gewone balletjes die je wel of niet plat drukt met een vork zijn natuurlijk ook heel erg lekker!


Chewy pindakaaskoekjes maken

eBay

Dit is hem, is het geen beauty? Ik heb de koekjesmold via eBay gekocht.  Hij heeft 4 verschillende vormen. Drie aan de bovenkant, maar ook de onderkant heeft een vorm met een prachtig patroon. Zo kun je koekjes maken in allerlei maten en met verschillende patronen. Ik weet dat er meer soorten molds op de markt zijn, maar ik heb geen idee waar je deze kunt bemachtigen. Mocht je nog meer suggesties hebben, laat het beneden dit blog een berichtje achter. Zo kunnen we allemaal genieten van de werkelijke schitterende vormen uit Marokko.Met zo’n mooie vorm moet ik binnenkort ook een een echt Marokkaans recept uit proberen. Met veel amandelen, suiker en rozenwater of oranjebloesemwater. Ik vind het heerlijk!


Rol de koekjes op of duw ze in een vormpje

Chewy pindakaaskoekjes maken

Benodigdheden:

 1. 250 gram pindakaas (lekker met nootjes!)

 2. 50 gram suiker

 3. 120 gram donkerbruine basterdsuiker

 4. 150 gram bloem

 5. 150 gram volkorenbloem (of gewone bloem als je dat liever hebt)

 6. 120 gram zachte boter

 7. 1-2 theelepels vanille extract

 8. 100 – 150 gram nootjes of pinda’s naar keuze.(ik koos voor pecannoten)

 9. 2 medium eieren

 10. Snuf zoutChewy pindakaaskoekjes maken
Chewy pindakaaskoekjes maken

Chewy pindakaaskoekjes maken

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht oven). Hak de nootjes of pinda’s fijn. Kneed van alle overige ingrediënten een soepel deeg. Kneed de gehakte nootjes er doorheen.

 2. Vorm kleine balletjes. Ik dacht dat ze flink uit zouden lopen door de pindakaas, maar dat gebeurde bijna niet.

 3. Volgens de aanwijzingen moet je de mold bepoederen met wat bloem, vullen en tegen je hand of bijvoorbeeld houten snijplank zachtjes slaan. Zo valt het koekje uit de mold. Bij mij lukte het overigens ook best goed zonder de vorm in te poederen.

 4. Bak de koekjes in 8-10 minuten gaar.Koekjes bewaren

Bewaar de koekjes in een trommel. Daar blijven ze wel een paar weken goed.


Eet smakelijk!


Gerelateerde posts

Comentarios