top of page

Marokkaanse snicker balletjes


Marokkaanse snicker balletjes
Een paar jaar geleden kreeg ik van een collega iets lekkers, waarvan ik niet wist wat het was. Het waren kleine Marokkaanse snickers en wat vond ik ze lekker! Thuis waren de jongens hier helemaal weg van en later heb ik vaker een flinke portie Marokkaanse snickers gemaakt. In veel vergelijkbare balletjes of truffels vind je vaak gecondenseerde melk, maar niet in dit recept. Hollandse stroop, gecombineerd met iets fijn gemaakte koekjes en grof gemalen pinda’s; dat is de basis van deze Marokkaanse snicker balletjes. Met dit recept kun je ze zelf gemakkelijk maken.

Om te zorgen dat ze wat vorm zouden houden koos ik voor enkele zachte prachtige Medjool-dadels en een klein beetje boter. Heerlijk natuurlijk en het plakt het geheel ook een beetje aan elkaar.


Tijd over? Hoe je van chocolade? Wil je eens iets totaal anders proberen?

Ik ben benieuwd wat je van deze heerlijke Marokkaanse snicker balletjes vindt

Marokkaanse snicker balletjes met 4 soorten chocolade

Marokkaanse snicker balletjes

Benodigdheden voor ongeveer 14 stuks:

 1. 200 gram licht gezouten pinda’s

 2. 80 gram koekjes, biscuitjes of een mengsel wat er nog in je koektrommel zit

 3. 100 gram stroop (dadelstroop lijkt me ook goddelijk)

 4. 1 theelepel koekkruiden, speculaaskruiden of kaneel

 5. 30 gram gesmolten en afgekoelde boter

 6. 6 grote medjool-dadels (of 10 kleintjes)

Voor het chocolade jasje:

 1. 300 gram melkchocolade (beetje ruim is lekker om in de dopen en wat over is kun je opnieuw gebruiken)

 2. Voor de drizzle chocolade naar keuze; een enkele kleur is prima, heb je meer kleuren, dan krijg je een nog kleuriger geheel, ongeveer 30 gram per kleur.


Marokkaanse snicker balletjes

Marokkaanse snicker truffels maken

 1. Smelt de boter en zet het vuur uit om het iets af te laten koelen. Maal de nootjes, niet te fijn anders wordt het pindakaas.

 2. Maal de koekjes met de dadels, doe de ingrediënten in een kom en voeg de nootjes, de stroop, de afgekoelde boter en de kruiden toe. Laat de inhoud van de balletjes een half uur koelen in de koelkast.

 3. Smelt de melkchocolade. Tempereer het eventueel,  dan wordt de chocolade harder en gaat het glanzen, maar au bain marie of in de magnetron gaat ook.

 4. Maak balletjes en laat een balletje op een vork in de gesmolten chocolade zakken. Beweeg de vork waar je balletje op ligt een beetje heen en weer om het overtollige chocolade weg te laten lopen.

 5. Smelt de kleur chocolade naar keuze in een klein glas in de magnetron; au bain marie kan ook maar je hebt zo weinig nodig dat de magnetron makkelijker werkt. Neem een klein theelepeltje en maak snelle bewegingen voor de streepjes over de truffels.

 6. Laat de balletjes stevig worden, in de koelkast gaat dit iets sneller.


Marokkaanse snicker balletjes

Truffels bewaren

Bewaar je Marokkaanse snicker-balletjes in een trommel buiten de koelkast. Wordt het extreem warm of ga je de balletjes niet binnen een paar dagen opeten, dan zou ik wel voor de koelkast kiezen. Bij ons hebben ze de koelkast niet gehaald….

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page