top of page

Marokkaanse snickers


Marokkaanse snickers
Wat lief van mijn jongste zoon om het boek Melk en Dadels (kookboek van het jaar, publieksprijs) onlangs voor mijn verjaardag cadeau gaf. Ik wilde het boek heel graag hebben. Ik had het boek nog nooit echt in mijn handen gehad, alleen deels op PDF kunnen bekijken. En natuurlijk wisten wij het thuis al: Het recept voor Marokkaanse snickers staat erin! Waarom zo enthousiast?

Nou, enkele jaren geleden heb ik een recept gekregen van een Marokkaanse collega dat hier een beetje op leek. We hadden alleen de pinda’s zo fijn gemalen met de staafmixer dat het net pindakaas leek. Maar wel hele lekkere want al die jaren sprak hij regelmatig over dat ene recept dat zo lekker was.


Yippie en dus gingen we aan de bak

Eindelijk was het tijd om zelf Marokkaanse snickers bakken. Nou dat is eigenlijk niet waar. Het is een no bake recept. De diverse testers thuis en op het werk waren blij verrast met eindresultaat.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Marokkaanse snickers

Marokkaanse snickers

Marokkaanse sticker is van Fadma Haybout (ambachtelijk broodbakker bij Sis Bakery, Utrecht) uit het boek Melk en Dadels, 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders, voor ongeveer 20 stuks

Benodigdheden:

 1. 250 gram licht gezouten pinda’s

 2. 100 gram mariakoekjes (ik gebruikt deels wat koekjes die over waren thuis)

 3. 125 gram stroop (karamel of dulce de leche lijkt me ook heerlijk!)

 4. 1 theelepel kaneel

 5. 200 gram pure of melk chocolade

 6. 30 gram witte chocolade


Marokkaanse snickers

Marokkaanse snickers maak je zo

 1. Het overtollige zout haalden we van de pinda’sen maal ze iets fijner met de keukenmachine.

 2. Maal de koekjes ook iets fijn. Hierboven zijn ze nog niet gemalen maar gebroken. Je kunt ze zo fijn maken als je wilt.

 3. Een deel van de biscuits heb ik vervangen door koekjes en biscuitjes die al wat ouder waren en op moesten. (ha.ha, herken je de kleine kruidnootjes). Deze tip leerde ik van het bakery Institute.

 4. Voeg de gemalen pinda’s, stroop, biscuitjes en kaneel bij elkaar, kneedt het door en verdeel het over de vorm. De snickers zijn zo’n 4 cm. hoog.

 5. Mijn biscuitjes en oude koekjes maak ik een volgende keer toch iets fijner. Niet dat je het merkt bij proeven maar ik vind het er dan mooier uitzien.

 6. Bewaar de plak in de koelkast. Het wordt nu wat steviger.

 7. Smelt de chocolade au bain marie. Ik koos voor melk in plaats van puur. Smeer de onderkant van de koek in met een laag chocolade en leg de plak op een vel bakpapier. Smeer de bovenkant van de plak in met chocolade.

 8. Versier eventueel de bovenkant met gesmolten witte chocolade. Ik koos voor hartjes. Dit gaat heel makkelijk door stipjes te maken en met een satéprikker lijntjes voor de stipjes te trekken. Zo ontstaan er hartjes.

 9. Met weinig maak je de grote snicker heel decoratief!

 10. De Home Made snickers worden versierd met witte chocolade. Maar hier heb je niet zoveel voor nodig; met 30-40 gram kom je een heel eind.  Verzin een leuke witte versiering. Bij mij werden de stipjes hartjes en vervolgens weer anders door het stokje door de witte chocolade te halen.

 11. Laat de plak hard en lekker stevig worden in de koelkast. Snij de plak in 20 stukjes.


Marokkaanse snickers

Niet alleen lekker bij een zoete muntthee! Waan je in het land van 1001 nachten.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page