Chocolade bananenbrood met pannenkoekmix


Chocolade bananenbrood met pannenkoekmix
Hoewel ik nog best veel meel in huis hebt, heerst er schaarste momenteel. Bloem is al weken uit de schappen van sommige supermarkten verdwenen. De schappen met pannenkoekmix zijn wel altijd gevuld. Zou je… hier ook mee aan de bak kunnen? Dat gaat vast lukken dacht ik. Een leuke test om deze chocolade bananenbrood met pannenkoekmix te bakken!

Bananen leftover: maak bananenbrood!

Regelmatig bak ik een bananenbrood of eigenlijk is het meer een gezonde variant van een bananencake, tis geen brood toch? Meestal maak ik het omdat er een paar bananen hoognodig gegeten moeten worden. Zo ook deze keer.

Je kunt iedere soort noot gebruiken die je lekker vindt of over hebt, ik had nog paranoten liggen.


Dunne chocolade bananenbrood


Chocolade bananenbrood met pannenkoekmix

Benodigdheden voor een cake van ongeveer 30 cm:

  1. 200 gram basic pannenkoekenmix (gebruik je de volkorenvariant, gebruik dan ook een klein beetje vocht meer)

  2. 50 gram cacaopoeder

  3. 8 gram bakpoeder

  4. 2 eieren

  5. 3 bananen fijn gemaakt in de blender of met een vork

  6. 50 ml neutrale olie (zonnebloemolie of arachideolie)

  7. 150 ml melk

  8. 75 gram suiker

  9. 2 zakjes vanillesuiker

  10. 6 gram zout

Extra lekker door:

  1. 100 gram grof gehakte noten naar keuze; ik gebruikte paranoten

  2.  Eén handje chocolade in stukjes. Ik vond het zo al prima hoor maar mijn jongste zoon zei: volgende keer twee handjes, dan is het nog beter!

Eventueel on top:

  1. 50 gram pure chocolade gesmolten

  2. sprinkles of chocolade balletjes



Chocolade bananenbrood met pannenkoekmix

Zo bak je deze chocolade bananenbrood met pannenkoekmix:

  1. Bekleed een cakeblik met bakpapier zo weet je zeker dat je brood of cake straks goed uit de vorm komt.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden bij een hete lucht oven of op 200 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

  3. Klop de eieren luchtig. Pureer of prak de bananen fijn en roer alle ingrediënten door elkaar. Ook de gehakte noten en chocolade mag erbij. Vul je bakblik en bak het bananenbrood in ongeveer 40 minuten gaar.

  4. Het hoeft zeker niet, maar om het chocolade bananenbrood te presenteren vond ik het een beetje saai uitzien. Ik verwarmde 50 gram pure chocolade en trok strepen over de bovenkant. Daarna strooide ik kleine chocoladeballetjes die als sprinkles worden verkocht van een supermarkt. Ze blijven mooi op de drizzle van chocolade.

  5. Laat de cake goed afkoelen voor je het in stukken snijdt.



Smeuïge bananencake

.

Wat overbleef sneed ik in stukken en bewaarde het in de diepvries. Zo kan ik af en toe een plakje meenemen naar het werk.


Chocolade bananenbrood met pannenkoekmix

Tijdens de coronacirisis op zoek naar bloem? Veel molens verkopen volop bloem en gist! Een fijne rij met adressen van molens die meel verkopen vind je bij Xandra bakt brood.


#Cake #gezondekeuze


0 opmerkingen

Gerelateerde posts