top of page

Chocolade Crinkle koekjes

En opeens ontstaan er mooie scheurtjes in de koekjes
Op Pinterest, mijn meest dierbare inspiratiebron, kom ik ze in alle kleuren en smaken tegen: Crinkle koekjes. Koekjes die door het zelfrijzende bakmeel openbreken in de oven waardoor de prachtige binnenkant tevoorschijn komt. Supermooi toch! Bij chocolade toont kun je het natuurlijk een stuk beter zien dan bijvoorbeeld bij citroenkoekjes, vandaar dat ik voor de Chocolade Crinkle koekjes heb gekozen.

Wat een makkelijk koekje; de oven zorgt door het rijzen voor de prachtige kreukels. Je hoeft alleen maar rijsmiddel toe te voegen


Je kunt de koekjes klein maken, maar iets groter vind ik ze zelf lekkerder omdat ze dan zo’n chewy, fudgy binnenkant krijgen. Die koekjes vind ik vaak de lekkerste koekjes.

Het zal mij niet zal verbazen als er binnenkort nieuwe variaties aankomen; want zoveel kleuren x zoveel smaken = oneindig veel mogelijkheden. En koekjes? Het is altijd tijd voor koekjes.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Balletjes rollen van deeg

Chocolade Crinkle koekjes

Benodigdheden voor 10-14 koeken afhankelijk van hoe groot je ze maakt

 1. 225 gram zelfrijzend bakmeel

 2. 3 medium eieren

 3. 110 gram bruine basterdsuiker

 4. 1 zakje vanillesuiker

 5. 40 gram cacaopoeder

 6. 100 gram stukjes pure chocolade

 7. 75 gram olie (b.v. zonnebloemolie of arachideolie)

 8. Snuf zout

Voor de buitenkant

 1. Paar eetlepels suiker

 2. PoedersuikerRol de deegballetjes door het poedersuiker

Chocolade crinkle koekjes recept

 1. Klop de eieren met de suiker luchtig en licht van kleur. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed ze met de hand door elkaar. Laat het deeg minimaal een uur rusten.

 2. Verwarm na een uur de oven voor op 170 graden bij een hete lucht oven of op 190 graden bij een oven met boven- en onderwarmte. Bedek de bakplaten met bakpapier. Rol balletjes van het deeg. Zelf hou ik iets meer van grote koekjes omdat ze na het bakken iets meer chewy zijn, maar je eet natuurlijk ook iets meer. Je kunt natuurlijk ook grote en kleine koekjes maken.

 3. Rol de balletjes door gewone suiker, gevolgd door een bad met poedersuiker. Leg de balletjes op de bakplaat en geef ze iets ruimte. Ze zullen tijdens het bakken iets uitzakken.

 4. Bak de chocolade Crinkle koekjes in ongeveer 9-13 minuten gaar; afhankelijk van hoe groot je ze bakt.

 5. Bewaar je koekjes goed afgesloten in een trommel.Chocolade crinkle koekjes

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page