
Hou jij ook zo van die lekkere eierkoeken van de bakker? Ik vind ze heerlijk! Maar ze zijn, laat ik het netjes zeggen; vaak wel een beetje saai toch? Sommige bakkers gebruiken wat speltmeel of strooien er wat geplette haver op, maar veel verder gaat het niet. Echte eierkoeken bakken is een makkie, het enige dat je nodig hebt is ammoniumbicarbonaat, hierover vertel ik je later meer. Zelf heb ik nooit chocolade eierkoeken gezien, maar het lijkt mij een lekkere combi: Chocolade eierkoeken met stukjes pure chocolade en ammoniumbicarbonaat.
Eierkoeken als bij de bakker, daar heb je ammoniumbicarbonaat voor nodig.
Echte eierkoeken bak je met ammoniumbicarbonaat. Misschien kun je het bij je bakker krijgen als je het aardig vraag, maar je vindt het vaak bij winkels met taartspulletjes of bij molens met een vrij groot assortiment. Ik kocht het bij molen driekleur in Rotterdam; voor nog geen 1,20 euro (100 gram) en daar kan ik wel 150 eierkoeken van bakken. Je doet er dus vrij lang mee!
Chocolade eierkoeken met stukjes pure chocolade en ammoniumbicarbonaat
Benodigdheden voor 10-12 stuks
· 60 ml melk en later nog 20-30 ml

Zo maak je deze Chocolade eierkoeken met stukjes pure chocolade en ammoniumbicarbonaat:

Wie wat bewaard heeft want en dus stopte ik een aantal eierkoeken per stuk verpakt in de diepvries zodat ik er regelmatig eentje mee kan nemen naar mijn werk.