top of page

Chocolade (melk) op een stokje


Chocolade (melk) op een stokje hot choc

Wat zien ze er leuk uit; chocoladeblokken op een houten lepel om warme chocolademelk van te maken.  In de winkel zijn ze mooi verpakt in een cadeauverpakking. Je hebt hele chique chocolade op een lepel, maar ook hele eenvoudige in de supermarkt. Chocolade (melk) op een stokje!

Je kunt ze zelf ook maken en versieren naar wens. Wat zijn ze leuk om te maken en maar ook om weg te geven.

Chocolade (melk) op een stokje

Thuis heb ik ook disposable houten lepels. Ik heb ze ooit gekocht in een grote verpakking bij de Makro. Je kunt natuurlijk voor thuis gebruik ook een gewone theelepel in de chocolade laten stollen maar een stevige bamboeprikker werkt ook of houten ijsstokjes.

Ik ben thuis op zoek gegaan naar een vorm waar ik niet al te grote blokken in kon maken en kwam toen deze cupcakebakvorm van Ikea tegen. De vormen zijn smaller en hoger dan van een gewone cupakevorm. Kijk thuis eens goed om je heen, wat staat er bij jou in de kast en voldoet ongeveer aan de vorm?

Chocolade (melk) op een stokje

Verwarm per blok chocolade op een lepel, 50 gram chocolade naar keuze en temper de chocolade. Het temperen van chocolade is dit maal echt nodig omdat de kristallen van chocolade door het tempereren veranderen. De chocolade zal iets krimpen, hard worden en daardoor komt het eenvoudig uit de vorm. Tempereer je de chocolade niet, dan zal hij niet snel hard worden en krijg je hem nauwelijks uit de vorm.

Na het tempereren, als de chocolade tot zo’n 32 graden is afgekoeld, vul je de vorm en kan de lepel of het stokje in de chocolade.


Chocolade (melk) op een stokje

Eventueel kun je versiering aanbrengen op de chocoladelade. Bijvoorbeeld deze sterretjes, gekleurde sprinkles, kokos of gewone suiker. Laat de chocolade nu volledig hard worden.

De chocolade op een lepel wordt sneller stevig als je het een paar uur in de koelkast zet. Getemperde chocolade zal sneller hard zijn dan chocolade die niet getemperd is. Verpak je taartje in een pedaalemmerzak om het chocolade te beschermen tegen vocht en luchtjes.

Is de chocolade gestold? Sla dan de vorm even met een tik op het aanrecht. De gekrompen chocolade laat los en je kunt de chocolade op een stokje eenvoudig uit de vorm halen.

Mocht je de chocolade op een stokje niet uit de vorm krijgen, dan zou ik hem kort met de onderkant in warm water zetten. Dan smelt de bovenlaag en laat de chocolade los.

Chocolade (melk) op een stokje

Geef je de chocolade op een stokje weg? Over verwen je lekker jezelf. Verwarm een beker melk en roer net zo lang met chocolade op een stokje tot je een goddelijke drank over houdt.

Geniet!

Gerelateerde posts

Commentaires


bottom of page