top of page

Chocolade fudgetaart


chocolade fudgetaart
Mag ik je voorstellen aan één van mijn meest lekkere recepten? En niet onbelangrijk: ook één van de snelste recepten waarbij je zelfs geen oven nodig hebt? Een gasfornuis volstaat. De taart heeft een crunchy bodem en een fluweelzachte chocoladetopping. Mag je ik voor stellen aan de chocolade fudgetaart!

Succes boeken met taart?

Een paar weken geleden was ik jarig en ik had nog een zoete schuld aan mijn collega’s. Een van de traktaties was een chocolade fudgetaart. Wow, die sloeg aan!


Mijn zus mag dit recept niet hebben hoor, dan heb ik eindelijk zelf ook een heel lekker recept om te maken. Heb je hiervoor geen oven nodig? Ik heb geen oven. Mag ik het recept? Gecondenseerde melk, wat is dat? Is het al in een klein kwartiertje klaar?

Dat geloof ik niet! Dat recept wil ik ook!”“Sssssst. ik pak nog een stukje hoor.”

Daarom excuses: ik hou het kort vandaag; mijn collega’s verwachten met enige spoed het recept online. Zij kennen inmiddels de weinige ingrediënten en kunnen dus aan de slag, net als jij trouwens.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.chocolade fudgetaart

Recept voor chocolade fudgetaart

Chocolade fudgetaart: Een recept van Oh my foodness

Benodigdheden:

 1. 1 pak Bastogne koeken of andere biscuits als je dat liever hebt

 2. 125 gram + 30 gram roomboter

 3. 250 gram pure chocolade (hoe hoger het cacao-gehalte, hoe beter de smaak, maar hoe vaster de fudge, zelf gebruik ik vaak chocolade van de Lidl en wat extra cacaopoeder)

 4. 1 blikje gecondenseerde melk

 5. 2-3 eetlepels cacaopoeder plus eventueel nog wat cacaopoeder voor bovenop

 6. Snufje zout

 7. Eventueel een snufje chilipoeder voor de durfals onder ons

 8. Springvorm 19-20 cmchocolade fudgetaart

Zo maak je chocolade fudgetaart

 1. Bekleed je bakvorm met bakpapier. Zo weet je zeker dat je de taart goed uit de vorm komt. Verkruimel je bastognekoeken met een keukenmachine of sla de koek fijn met een deegroller.

 2. Smelt 125 gram boter langzaam in een pan.

 3. Voeg de bastogne-koekkruimels erbij en roer het geheel goed door elkaar, tot alles goed gemengd is. Doe de mix in de bakvorm en druk het stevig aan met een lepel.

 4. Zet het in de koelkast. Het is tijd om de fudge-laag te maken.

 5. Zet een schaaltje met 2-3 eetlepels cacaopoeder klaar. Smelt 30 gram boter in een pan. Voeg de chocolade in stukjes erbij en het blikje gecondenseerde melk. Voeg een snufje zout toe en roer het geheel op een laag vuurtje tot het gesmolten is.

 6. BELANGRIJK: Blijf goed roeren want chocolade kan aanbranden. Datzelfde geldt voor de gecondenseerde melk.

 7. Als alles is opgelost, mag het vuur laag en roer ik het geheel nog kort door. Misschien maar 1 minuut. De fudge wordt nu iets dikker worden, omdat de suiker karmeliseert. De fudge wordt nu nog lekkerder maar let op dat het niet aanbrandt! 

 8. Zet het vuur uit en voeg het cacaopoeder toe. Roer het geheel door tot alles egaal is.

 9. Stort de laag op de bodem van koekkruimels. Maak de bovenkant van de fudgetaart glad met een lepel. Je merkt al snel dat de fudge al steviger wilt worden.

 10. Laat hem zo’n 2-3 uur in de koelkast goed afkoelen.Dat is echt een heel makkelijk en snel recept!

Haal de chocolade fudgetaart uit de vorm en strooi met een zeefje wat cacaopoeder over de bovenkant. Dit staat heel mooi en verbergt wat oneffenheden.


Voor de foto

Sorry collega’s, ik heb een stukje mee naar huis gesmokkeld omdat het nog op de foto moest. Dat werd overigens zeer gewaardeerd door het testteam thuis.Lieveling

Deze chocolade fudgetaart heeft alles in huis om je lievelings-taartje te worden. Voor wie ga jij hem maken?


Deze chocolade fudgetaart is een recept van Sabine Koning van het blog Oh my foodness. Sabine heeft onlangs een boek uit gebracht; guilty pleasures. Zelf ben ik niet in het bezit van dit kookboek maar ik begrijp dat dit recept hier ook in staat naast de vele andere schaamteloze pleziertjes.


Chocoladetaart

Meer weten over het bakken van een perfecte chocoladetaart, de koningin onder de taarten? Hier vind je alle tips and tricks!Gerelateerde posts

Comments


bottom of page