top of page

Pizzabrood of pizza stokbrood maken


Pizzabrood of pizza stokbrood maken
Je hoeft bij ons thuis niet te vragen wie er nog plek heeft voor een pizza stokbrood. Met 3 (jonge) mannen in huis gaan dit soort broden er als tussendoortjes zo in. Dat geeft niet, het is gewoon een compliment. En ongemerkt gaat er best nog wel wat groente mee naar binnen. Tja, als moeder wil je de kids, ook al zijn ze 1,97 lang verwen je ze graag met wat extra vitaminen. Een pizzabrood of pizza stokbrood maken kun je zo gezond maken als je zelf wilt.

Je kent ze vast; het pizzabrood van de bakker of het pizza stokbrood uit de koeling van de supermarkt. Wees eerlijk, die zijn niet echt lekker. Ze zijn te hard, te slap, te smaakloos.  Dit kun jij veel beter! Ik geef je het recept van deze pizzabroden of pizza stokbroden met 3 soorten beleg. Hou je vooral niet aan het recept als je een andere smaak hebt. Kijk wat je lekker vindt en wat je allemaal in huis hebt.  Ik maak zelf mijn brood maar in nood zou je ook nog een broodmix kunnen gebruiken.


Pizzabrood of pizza stokbrood maken

Pizzabrood of pizza stokbrood maken

Benodigdheden:

 1. 500 gram bloem

 2. 300 gram lauw water

 3. 10 gram suiker

 4. 8 gram zout

 5. 7 gram gedroogde gist (1 zakje)

 6. Eventueel wat gedroogde Italiaanse kruiden door het brood  op het brood

 7. 1 eetlepel olijfolie voor in het deeg, nog wat olie voor op de randen van het brood

 8. 200 gram tomatensaus volgens dit recept

 9. Handje rucola

 10. Beleg met ham, ananas (knijp het overtollige vocht uit de ananas)

 11. Beleg met rijpe kleine tomaatjes en kappertjes

 12. Beleg met artisjokken uit blik, geroosterde paprika (uit pot)


Versier verschillende pizzabroden naar eigen smaak

Zo maak je supersnel je eigen pizzabrood of pizzastokbrood

 1. Alle broden zijn bedekt met verse rozemarijn, verse oregano, snuf Chilipeper en 60-70 gram mozzarella per stokbrood. Heb je geen verse kruiden, dan gebruik je gedroogde.

 2. Kneed het bloem, suiker, gist, water, zout, eventueel wat gedroogde Italiaanse kruiden en eetlepel olijfolie tot het lekker soepel is. De machine doet hier al snel 15 minuten over. Maar je kunt het ook met de hand doen. 

 3. Laat het deeg zo’n 45 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek. Dek de schaal af met wat plastic om uitdrogen te voorkomen.

 4. Zet intussen al je ingrediënten klaar, snij ze in stukjes.  Je kunt bovenstaande keuzes beleg kiezen, of kies je eigen smaken.

 5. Verdeel je deeg in drie plakken, rol het uit tot een platte stok. Laat het deeg nog zo’n 30-45 minuten na rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).

 6. Bestrijk je broden met de tomatensaus. Je hebt maar een dunne laag saus nodig. Verdeel je versiering over de broden. Strooi wat Italiaanse kruiden en (Chili) peper over de broden.

 7. Verdeel tot slot de stukjes mozzarella. Smeer de randen die niet bedekt zijn in met olijfolie. Zo worden de randen van je brood niet zo hard, maar wel lekker knapperig en krijgen een lekkere smaak.

 8. Bak de broden gaar in 10-14 minuten, afhankelijk van je oven.


Pizzabrood of pizza stokbrood maken

Pizza in de vorm van een stokbrood

Haal de broden uit de oven en laat ze iets afkoelen op een rooster. Bij brood is een rooster ideaal. Kan het vocht niet weg? Dan slaat terug in de korst en het wordt zacht.


Lang afkoelen zal je brood waarschijnlijk niet halen. Bestrooi je pizza stokbrood met wat rucola. Dat maakt je pizzabrood lekker pittig en de kleur ziet er heel aantrekkelijk uit.


Ik ben benieuwd hoe je ze vindt smaken.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page