top of page

Compleet cakepops pakket van dr. Oetker


Je bent niet zo’n thuisbakker maar je wilt wel graag een keertje cakepops proberen. Maar dan moet je weer zo’n speciale bakplaat of cakepopmachine aanschaffen, chocolade, lollystokjes en versier snoepjes. Nee, laat maar, teveel moeite. Wacht… voor jou heeft dr. Oetker binnenkort een kant en klaar compleet cakepop pakket in de supermarkt.  Alles wat je nodig hebt om cakepops te maken zit in 1 doos verzameld.

In de doos zitten voor 10 cakepops: lange stevige lollystokjes, mini cupcakebakpapiertjes. Verder vind je de bakmix, een zakje met kleurige snoepspikkels en een zakje chocolade glazuur.

De cupcake bakingcups van dr. Oetker vind ik persoonlijk altijd het fijnst om in te bakken. Het zijn de stevigste papieren bakjes waar ik zelf ooit in gebakken hebt. Ze blijven goed in vorm. Persoonlijk vind ik het niet de mooist bedrukte bakingcups maar wel kwalitatief de fijnste bakingcups om in te bakken.

Hoe maak je cakepops met het complete set van dr. Oetker

De beschrijving vertelt dat je de boter eerst luchtig moet kloppen, maar ja, 30 gram boter is niet zoveel dus ik heb in een keer de mix, het ei en de 30 gram boter enkele minuten op een rustige stand met de handmixer door elkaar gemengd.

 1. Met 2 kleine theelepels vul je de bakingcups. Persoonlijk vind ik dat je 9 cakepops kunt maken, de mix is net te weinig voor 10. Heb ik de cakepops toch te groot gemaakt?

 2. Leg intussen het zakje glazuur in een kom met heet water. Laat het daar in ieder geval 15 minuten in liggen.

 3. De cakepops werden in 15 minuten gebakken in de cupcakemaker maar je kunt ze ook bakken in een oven van 180 graden. De bakingcups zijn zo stevig, normaal neemt cake de vorm aan van waar het in gebakken wordt. Een speciale bakvorm heb je dus niet perse nodig, de gevulde bakingcups kunnen zo op de bakplaat de oven in,  klaar.

 4. Haal de mini cupcakes uit de oven. Verwijder de papiertjes van de cakejes en laat ze afkoelen.

 5. Ik prikte eerst met het stokje in een cakje, dan drupte ik wat glazuur goed in de opening. Vervolgens gaat het stokje met nog wat glazuur in de opening. Genoeg glazuur is nodig om de cakepop straks stevig op zijn stokje te laten staan.

 6. Laat de cakepops minimaal 5 minuten in de koelkast staan om het glazuur hard te laten worden.

 7. Verwarm de glazuur nog kort in de magnetron tot het weer vloeibaar is.


 • Doop de cakepop in de glazuur en laat het teveel aan glazuur weer terug in het glaasje vallen.

 • Versier de cakepop met de sprinkles.

 • Mijn ervaring is dat je niet 10 cakepops volledig met sprinkles kunt versieren, er waren niet genoeg spikkels in het zakje. Ik deed dan ook heel veel spikkels op de cakepop. Of je moet iets zuiniger zijn en de spikkels of je doopt de spikkels alleen op de bovenkant. Het leuke daarvan is dat je dan goed ziet dat het kleine cupcakes zijn.

 • Heb je geen cakepopstandaard, je kunt ook van tevoren bijvoorbeeld gaatjes maken in een kleine stevige doos en ze daar op laten drogen.


De cakepop is behoorlijk zoet en het cakeje is lekker luchtig.  Glazuur is geen chocolade dus het smaakt ook iets minder naar chocolade. De cakepops blijven goed op het stokje zitten.

Het cakepoppakket van dr. Oetker is een leuk doe het zelf pakket voor de beginnende nieuwsgierige thuisbakker. Leuk om samen met kinderen te maken zonder dat je veel attributen in huis hoeft te hebben.

Het pakket kost 2,79.

Bij dr. Oetker op de site vind je meer informatie en een filmpje over hoe eenvoudig je de cakepops kunt zelf kunt maken. Zien bakken, doet bakken. Veel plezier!


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page