top of page

Cupcakes bij het ontbijt


Gezonde havermout cupcakes
Eigenlijk heb ik mijn hele leven al veel havermout gegeten. Ook voordat het populair werd. Want wees eerlijk; havermout is de laatste jaren verheven tot een een gezonde keuze. Ik vind de bite van havermout altijd lekker en als je genoeg havermout eet bij het ontbijt kan ik zonder problemen zo’n 4-5 vol energie aan het werk. Dat lukt met niet bij een enkel boterhammetje. Cupcakes bij het ontbijt?

Bakken met havermout is hip, goedkoop en gezond

Waarom niet? Als je de gezonde rij ingredienten bekijkt, zie je dat het voedzame producten zijn. Daarbij kun je zelf nog eindeloos variëren.Tip: wees creatief, een appel in stukjes door de cupcakes is heerlijk. Of vervang een deel van de suiker door een banaan. Vervang havermout en gedroogde vruchten door snelle muesli.

Thuis doe ik mijn man en kinderen geen plezier met dit soort cupcakes. Jammer! Zij gaan vaak toch alleen voor volle producten. Daarom bak ik vaak dit soort baksels voor mezelf en pak ik ze per stuk in om te bewaren in de diepvries. Zo kan ik makkelijk een exemplaar meenemen als ik erop uit ga.

Omdat de cupcake er wat saai uit zie vind ik een baking cup altijd wel zo gezellig. Deze snoopy exemplaren kocht ik een jaar geleden op vakantie.  Eten koppelen aan herinneringen; dat is zo leuk!


Tip: Hou je niet zo van de structuur van havermout? Maal de havermout dan in een koffiemolen. Als meel merk je hier niets meer van!

Gezonde havermout cupcakes

Cupcakes bij het ontbijt zo gezond zijn ze!

Benodigdheden:

In deze cupcakes zitten super veel ingrediënten. Dat komt mede omdat ik ging kijken wat we allemaal in huis hebben aan gezonde ingrediënten die de cupcakes toch wat zoeter kunnen maken. Bijvoorbeeld gedroogde abrikozen, gemalen kokos. Als je de basis van meel, melk, ei, olie en wat suiker aanhoudt kun je zelf eindeloos variëren.

 1. 125 gram volkorenmeel (of bloem)

 2. 100 gram havermout

 3. 1 theelepel kaneel (of speculaas of pompoenkruiden)

 4. 3 theelepel bakpoeder

 5. 1/4 theelepel zout

 6. 50 gram honing

 7. 2 zakjes vanillesuiker

 8. 100 gram walnoten graf gehakt (of noten naar eigen smaak)

 9. 1 ei

 10. 30 gram gemalen kokos

 11. 225 ml (amandel) melk

 12. 50 gram rozijnen

 13. 100 gram gedroogde abrikozen

 14. 5 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie

 15. Eventueel 2 eetlepels zemelen

Gezonde cupcakes met havermout, noten en kokos

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.  Zet de bakingcups in een speciale bakplaat voor cupcakes.

 2. Laat de havermout zo  mogelijk 10 minuten rusten in de melk. Mix dit samen met de overige ingrediënten kort door elkaar.

 3. Schep met een ijslepel de mix in de bakingcups. Eventueel kun je de ontbijtcupcakes versieren met nog wat haverhout of sesamzaad.

 4. Bak de havermout cupcakes in de oven.

 5. Na 20-25 minuten zijn je havermout cupcakes klaar.


Gezonde havermout cupcakes

Deze gouwe ouwe was aan nieuwe foto’s toe! Deze foto is inmiddels vervangen door bovenstaande foto’s.


Cupcakes bij het ontbijt
Deze foto is inmiddels vervangen door bovenstaande foto’s.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page