top of page

Day of the Dead Halloween cake


Day of the Dead Halloween cake
Halloween wordt steeds populairder in Nederland. En vooral voor kinderen kan ik dat heel goed begrijpen. Verkleden, griezelen, en dan ook nog een giga-zak snoep scoren tussen de spinnenwebben, griezelige geluiden en onherkenbare enge buren... En terwijl Halloween wordt gevierd op 31 oktober, wordt in onder andere Mexico een paar dagen een heel ander feest gevierd: The Day of the Dead (de dag van de doden) oftewel Dia de los Muertos. Op deze van oorsprong Mexicaanse dag, worden overleden dierbaren herdacht.

De combinatie van kleuren, doodshoofden en de humor bij het herdenken van geliefden die je hebt verloren, vind ik heel bijzonder. Herinneringen worden niet vergeten maar gevierd. Deze taart is geinspireerd op deze herdenkingsdag. Hij zat al een tijdje in mijn hoofd. Ik wilde een skull maken en versieren met heel veel kleur. Deze Day of the Dead Halloween cake, is heel gemakkelijk om te maken met een lange (kant en klaar) cake; slagroom en zacht snoepgoed.


Op zoek naar kleur, kleur en kleur

Snoepgoed is vaak kleurig, maar ik wilde nog meer variatie in kleur en ging op zoek. Uiteindelijk kon ik bij Jamin het beste slagen door los snoep te kiezen. Bij Jamin hebben veel korte of lange slierten met een gekleurde vulling, die je ziet als je het in stukjes snijdt. Droprollen zijn ook ideaal. Ik wilde ze gebruiken om de mond te maken, maar het bleken ook hele goede ogen te zijn. Zo goed dat ik voor niets oogholtes met een chocolade had gemaakt: droprol erop en klaar is je oog.

Stap voor stap de doodshoofd taart opbouwen

Day of the Dead Halloween cake

Benodigdheden:

 1. 1 lange cake uit de supermarkt koud uit de koelkast

 2. 400 ml slagroom

 3. 250 gram mascarpone

 4. Suiker naar smaak

 5. Vele soorten vooral kleurrijke snoepjes! Hoe meer kleur, hoe beter

 6. Droprollen voor de mond en ogen


Een Halloweentaart met kant en klare cake, slagroom en zachte snoepjes

Day of the Dead Halloween cake recept

 1. Klop de mascarpone iets los en het zet opzij. Klop de slagroom stijf en voeg de mascarpone toe. Meng het kort door elkaar en voeg suiker naar smaak toe. Zet de slagroom koel.

 2. Bekijk je verzameling kleurrijke snoepjes; zijn er snoepjes die je in plakjes kunt snijden? Zo heb je er opeens een heleboel meer.

 3. Snij de cake doormidden en leg de doorgesneden helften naar beneden. Bekijk hoe je een zo groot mogelijk doodshoofd kunt maken. Teken de vorm op papier, leg het op de cake en snij de cake in deze vorm.

 4. Om de cake in te smeren met de room, is het handig als de cake stijf is, net uit de koelkast. De snijvlakken van cake kunnen kruimels geven, maar stevig koelen uit de koelkast gaat dit tegen.

 5. Smeer de cake rijkelijk in met de slagroom en mascarpone. Verhuis de cake naar de koelkast zodat ook de room goed stevig kan worden.

 6. Haal de cake na koelen uit de koelkast en verhuis het naar een plank waarop je het gaat presenteren. Bekijk de taart goed. Kun je hem nog netter maken? Moet je ergens nog wat bijsmeren? Het is nu de tijd om dat te doen. Verhuis hem terug naar de koelkast.

 7. Het versieren van de taart is zo gebeurt. Je kunt het beste de taart versieren vlak voor je het gaat opdienen. Veel snoepjes gaan kleur afgeven, neem nu bij voorbeeld de kleine M&M's. Het is zo zonde als de kleuren door elkaar gaan lopen.

 8. Zet het snoepgoed klaar, snij en knip alles voor, denk na wat je wilt maken en versier je cake vlak voor het opdienen.


Stap voor stap versier je de skull met kleurrijke snoepjes

Wat een feestje en een bijzondere combinatie om de overleden dierbaren de herdenken.


Day of the Dead Halloween cake

Of je nu Halloween wilt vieren om een kleurrijke manier of de Day of the Dead. Met deze taart is het versieren net zo leuk als het eten ervan.


Dia de los Muertos

Wil je meer weten over wat Dia de los Muertos precies is en hoe het gevierd wordt? In het onderstaande filmpje wordt het je uitgelegd.Gerelateerde posts

Comments


bottom of page