top of page

Desserts bij Janneke Philippi thuis


Desserts bij Janneke Philippi thuis
Desserts bij Janneke Philippi thuis

Het is een stijl ik erg van hou; robuust, goed belicht, met oog voor detail; een beetje in de stijl van het magazine Delicious. Het is dan ook geen toeval dat Janneke Philippi voor dit tijdschrift recepten ontwikkelt. Haar man Serge is de kracht achter de fotografie en vormgeving. Wat een duo!

Het boek desserts is alweer het 5e deel uit de reeks “bij Janneke thuis.”  Na soep; pasta, risotto en gnocchi; stoven en appeltaart is het nu tijd voor desserts bij Janneke Philippi thuis, schuif gezellig bij aan tafel.Een perfecte afsluiting van de maaltijd; wij Nederlanders en Belgen zijn dol op toetjes!


inhoud Desserts bij Janneke Philippi thuis

De inhoud van Desserts is kort en krachtig; wat een mooie rij klassiekers en hoofdingrediënten; met hier en daar een uitdaging zoals desserts met groenten! Persoonlijk lust ik alles op dit gebied, maar mijn ogen beslissen vaak mee; waar ze blijven hangen? Presentatie en fotografie; ik vind ze zo belangrijk in kook- en bakboeken.


Ik geef je een korte rondleiding met een aantal foto’s. Het liefst zou ik ze je ze allemaal laten zien, maar dat gaat natuurlijk niet. Hiervoor ren je supersnel naar de boekenwinkel.


Charlotte maken

Heb jij dat ook bij het doorbladeren van een heerlijk kook- of bakboek? Soms lijkt kiezen ondraaglijk omdat alles er zo heerlijk uitziet. Maar bij een aantal maal doorbladeren blijven je ogen bij sommige recepten toch iets meer plakken. Dat had ik onder andere bij dit recept. Het is klein, maar koninklijk; de bosvruchtencharlotte; eigenlijk een feestelijke tiramisu-charlotte.


Desserts bij Janneke Philippi thuis

Er zijn mensen die zweren bij een kaasplankje als dessert; maar zij zijn flink in de minderheid. We eten toch het liefst zoet als dessert en dat kan heel divers zijn.


Foto links: Uit het hoofdstuk dessert met groenten deze zoete aardappel-chocoladetaartje. Stevig aan de buitenkant, smeuïg vanbinnen.In het hoofdstuk chocolade vind je: NY salty chocolate caramel cheesecake, kriekentaart, chocolade bitterballen of deze witte chocomoussecarré met frambozen op de foto rechts.


Desserts bij Janneke Philippi thuis

Een bakje yoghurt, vla of misschien wat ijs uit de diepvries, is een snelle alledaagse optie. Toch is het op zijn tijd echt heel leuk om eens uit te pakken. En bij veel recepten uit Desserts bij Janneke thuis, ben je lekker snel klaar. Neem nu de Snelle meringueparfait van de foto boven; de gemengde ingrediënten-combi bevries je als rustieke hoopjes tot een super lekker dessert.


Maar er zijn nog veel meer bijzondere ijsrecepten. Wat dacht je van latte macchiato-ijs, avocado-kokosijs, kersen-kruimelroomijs; of wat dacht van een bol gefrituurd ijs?


Foto onder: Oei, hou jij ook zo van crème brûlée? Met zoveel variaties wordt het kiezen wel moeilijk. Misschien dan maar iedere week een ander recept uit proberen?


Desserts bij Janneke Philippi thuis

Foto Links: Bitterkoekjespudding!

Janneke over de bitterkoekjespudding: “Wie is er niet groot mee geworden? Nog steeds ouderwets lekker! Snijd de pudding met een nat mes in mooie punten en serveer met lobbig geslagen room, gezoet met een scheut amandellikeur.”


Foto rechts: Frittelle di riso dolce; wat ziet dat er geweldig lekker uit! Gefrituurde balletjes dessertrijst die door een mengsel van kaneel en suiker worden gerold.


koffielikeur maken

Janneke in het hoofdstuk koffie: “Een mooie fles likeur hoort natuurlijk bij een feestelijk etentje. Likeur maak je eenvoudig zelf en vraagt alleen wat tijd zodat het aroma van de smaakmakers, in dit geval kaneel en koffiebonen, in de sterke drank trekt. Soms stop ik er ook nog wat steranijs of een paar gekneusde kardemompeulen bij.”

Desserts bij Janneke thuis, wat een leuke boek in deze serie. Thuis aan de slag met recepten die bijna allemaal binnen 30 minuten te maken zijn. Niet ingewikkeld dus en goed te doen voor iedereen.


Veel recepten hebben wat mij betreft ook potentie om op andere momenten gegeten te worden. Heerlijk al die taarten, taartjes en cakes. Een super leuk boek voor iedereen die graag zoet aan de slag gaat en visueel graag wordt geïnspireerd.

Desserts bij Janneke thuis van Janneke Philippi is verkrijgbaar bij de boekenwinkel. of eenvoudig online te vinden bij Bol.com.

Graag wil ik Karakter Uitgevers bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven van Desserts bij Janneke thuis van Janneke Philippi. De fotografie en vormgeving is van Serge Philippi.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

Komentáře