top of page

Dr. Oetker cursus taart- en cupcakes versieren


Dr. Oetker cursus taart- en cupcakes versieren
Dr. Oetker gaat op tournee met het geven van cursussen cupcakes en taart versieren. We kennen de Dr. Oetker allemaal, lopen er meerdere malen per week langs in de supermarkt en toch….. We durven vaak niet te beginnen aan zo’n mooi versierde taart met marsepein of fondant. Of van die schattige cupcakes. Het internet staat er vol mee. Dat is niets voor mij. Dat kan ik echt niet. En dus kiezen we bij het maken van een taart trouw voor die overigens heerlijke appeltaart die je moeder altijd maakt of zo’n lekkere frisse kwarktaart. Dr. Oetker cursus taart- en cupcakes versieren; omdat er altijd wat te leren valt.

Voor jou, maar ook voor andere creatieve enthousiastelingen gaat Dr. Oetker op tournee. Dr. Oetker geeft op veel plaatsen in het land workshops cupcakes versieren of een taart decoreren. Daarbij moedigt Dr. Oetker je aan met een tijdelijke actie. Bij 2 actiezegels mag de 2e persoon gratis mee naar de workshop taart versieren of cupcakes versieren. Deze zegels vind je tijdelijk op ieder Dr. Oetkerproduct. Meer informatie kun je hier vinden.


En wat leuk, ik mag de workshop taarten versieren uitproberen bij een van de beste taart-decorateurs van Amsterdam: Taart je Taart.

Dus op naar Amsterdam! Hoewel ik niet vaak taarten met fondant of marsepein maak, heb ik wel wat ervaring. Het blijft altijd een uitdaging of je op zo’n dag inspiratie vindt. En wat vind ik het leuk om weer enkele mede-bloggers te ontmoeten. Ik had er zin in!

Zijn het de heerlijke kleurige materialen die me zo aanspreken of is het de naam  “Dr. Oetker”? Ik werk tenslotte in het ziekenhuis…

Dr. Oetker taart workshop en cupcake workshop

Wie, wat, waar

  1. De cursussen worden gegeven in een heleboel plaatsen in Nederland. Hier worden de beginselen van het versieren van cupcakes en taart je stap voor stap uitgelegd.

  2. Je krijgt veel tips over het gebruik van materialen en ingrediënten.

  3. De ingrediënten en de taart worden verzorgd door Dr. Oetker zelf. Je werkt met de producten die je thuis gewoon vindt in de supermarkt.

  4. Je vindt ook aanvullende mogelijkheden om je taart of cupcake te versieren. Zo trof ik siliconen molds aan, plunger cutters, uitstekers, allerlei tools om je te helpen bij het versieren.

  5. Je hoeft thuis die avond niet voor het toetje te zorgen. De taart gaat mee naar huis.

Samen met andere bloggers aan de gang

Tja en dat heb je als je foodbloggers uitnodigt voor een workshop. Diane, de eigenaresse van Taart je Taart is ons aan het uitleggen hoe je een taart bekleedt. De bloggers zijn gewapend met fototoestellen om alles vast te leggen. Mooie foto’s maken een blog natuurlijk ook een stuk plezieriger om te lezen.


Meer lezen en kijken over de dames op deze foto? Links is Marina van Marina’s bakery. Daarnaast staat Mariet van het bakblog Zoet. En uiterst rechts staat Laura (heb je haar al herkend) van: Laura’s bakery.


Dr. Oetker taart workshop en cupcake workshop

Deze docent Engels blogt er op los.  Haar zoete recepten bevatten eigenlijk nooit fondant of marsepein. Een hele belevenis dus voor Lian van Cakeje van eigen deeg.

Dr. Oetker taart workshop en cupcake workshop

Annemiek en haar man van het blog Keuken liefde, koken, bakken en bloggen samen. En zo verschijnen ze ook samen op de workshop. Ze slaagden met met vlag en wimpel.

Dr. Oetker taart workshop en cupcake workshop

De zusjes van het blog: zusjes koken over, kunnen de naam van hun website vandaag aanpassen in: zusjes bakken over.

Vroeger knutselden ze waarschijnlijk thuis samen met klei. Vandaag zijn ze creatief in de weer met fondant.


Dr. Oetker taart workshop en cupcake workshop

Onze rots in de branding Diane helpt ons op weg door fondant-land. Je kunt je nog zo intensief bezig houden met het bakkenvan van heerlijke taarten. Een taart decoreren met fondant of marsepein is echt een hele andere manier van taart maken.


Dr. Oetker taart workshop en cupcake workshop

Ik was omringd met Engelse leraren. Zo is ook Sanne in het dagelijkse leven docent Engels. Thuisgekomen van school is zij een enthousiast zoete bakster en blogger van SJ Kitchen.

Dr. Oetker taart workshop en cupcake workshop

Het was een relaxte middag.  Ervaring speelt bij deze workshop geen rol. Je leert de basistechnieken en vindt inspiratie in elkaar. Het is echt een gezellige middag uit. Knutselen met eetbare materialen. De droom van menig kind én volwassene.


En natuurlijk ga je aan het eind van zo’n heerlijke workshop niet zonder iets lekkers naar huis. De taart werd verpakt in een prachtige doos. Niet alleen handig voor het vervoer naar huis . Het is ook een goede manier om je taart te bewaren in de koelkast. Bewaar je een taart van fondant in de koelkast, dan kan het vocht in de taart en lucht rondom niet weg en neigt de taart naar onregelmatige vochtvorming op het fondant oftwel: er ontstaan vlekjes. Een kartonnen doos absorbeert een deel van het overtollige vocht en je taart blijft netjes.


De taart kun je enkele dagen bewaren in de koelkast. Om de botercrème te maken gebruik je melk.  En melk kun je niet langdurig buiten de koelkast bewaren.


Is het tijd om de taart aan te snijden? Haal hem dan minimaal een half uur eerder uit de koelkast. Dan kan iedereen nog even genieten van de mooie taart die je hebt gemaakt. Daarbij zullen de ingrediënten  lekkerder smaken als ze niet te koud zijn. Daarbij is het fondant soms wat vochtig en heeft dit vocht nog wat tijd om te verdampen.


Dr. Oetker taart workshop en cupcake workshop

Ook als je niet zo’n bakster bent. En je echt geen idee hebt hoe je een taart of cupcakes moet versieren. Je twijfelt of zo’n workshop iets voor jou is. Niet doen! Je kunt vaak veel meer dan je voor mogelijk houdt.


Wellicht is het ook voor jou een leuk idee om een workshop taart of cupcakes versieren te volgen. Samen met je vriendin, collega, dochter, moeder, zus, oma, je man kun je het gewoon eens te proberen. De prijs is heel gunstig.  De workshop voor cupcakes versieren is 35 euro en die van een taart versieren 45 euro. Oei, dat lijkt toch wel veel…. toch?


Maar…. Dr. Oetker vindt het natuurlijk zelf ook leuk als je komt en helpt je daarbij overhalen om een workshop te gaan proberen. Tot 30 juni 2014 vind je op ieder product van Dr. Oetker een actiesticker op iedere verpakking in de winkel.

Bij 2 actie stickers mag is de 2e persoon gratis. mee naar de workshop.  Daarbij krijg je na afloop van zowel de cupcake workshop als de taart workshop een Dr. Oetker goodie.


Ook na 30 juni kun je nog een workshop volgen!


Dr. Oetker taart workshop en cupcake workshop goodie bag

Bakken is leuk, samen bakken is leuker!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page