top of page

Eikeltjes kindertraktatie


Eikeltjes maken kindertraktatie
Hebben jullie onlangs beukennootjes, eikeltjes en prachtige bladeren gezocht in het bos?  Ben je jarig in de herfst of heb je zin om te knutselen in de herfstvakantie? Met een pak mini chocoladezoenen of een pak met hele grote zoenen en stroopwafels maak je heel eenvoudig deze Eikeltjes kindertraktatie.

Kijk je moeder heel lief aan en vraag haar om samen aan de slag te gaan in de keuken. Wedden dat ze het stiekem zelf heel erg leuk vindt en misschien wel ja zegt?!

Eikeltjes maken kindertraktatie

Eikeltjes kindertraktatie

Benodigdheden:

  1. Chocoladezoenen groot of klein (deze kleintjes zijn te koop bij de Lidl)

  2. Kleine stroopwafels

  3. Cocktailstokjes of andere kleine bamboe-stokjes (lijken mij iets veiliger bij kleine kinderen)

  4. Ronde uitsteker

  5. Cupcakevormpjes


Eikeltjes maken kindertraktatie
Eikeltjes maken van chocoladezoenen en kleine stroopwafels als kindertraktatie

Eikeltjes kindertraktatie; zo maak je ze

  1. Mijn kleine stroopwafeltjes waren heel klein. Maar je hebt ook iets grotere modellen. Heb je geen uitsteker, dan is het handig om eerst naar het formaat van het stroopwafelkoekje te kijken en dan pas naar de chocoladezoen. Welke past het best?

  2. Stans een rondje uit de stroopwafel als dit nodig is. Is je stroopwafel te hard? Doe hem dan heel kort, ik denk aan 3 seconden, in de magnetron. Zo wordt de koek net ietsje zachter. Eventueel kun je het koekje nog een keer heel kort in de magnetron doen. Maar echt niet veel langer, de suiker in de wafel wordt heel heet!

  3. Prik een gaatje in het midden van de koek. De cocktailprikkers kunnen best gemeen zijn, misschien is het handig als je in de buurt blijft en een handje helpt? Prikken gaat iets makkelijker met een bamboe-prikker. Deze zou je ook kunnen gebruiken.

  4. Prik de prikker in de chocoladezoen. In een cupcakevormpje is het makkelijker om uit te delen.


Eikeltjes maken kindertraktatie

Bron: Er zijn meerder bronnen op het internet, maar onder andere bij trakteren voor je klas.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page