top of page

Frozen Yogurt bark met honing en fruit


Frozen yoghurt bark met honing en fruit
Frozen Yogurt bark met honing en fruit
Na frozen yoghurt is er een nieuwe trend op komst: the frozen yoghurtbark. Meestal zijn de barks vrij gezond en gemaakt met yoghurt, maar je kunt hier natuurlijk nog veel meer lekker creaties mee bedenken. Ook kun je het invriezen als een klein laag taartje en aansnijden als dessert. En waarom eigenlijk niet als ontbijt op een zomerse ochtend? De ingrediënten vertellen je dat het eigenlijk heel goed mogelijk is.  Ik maakte een Frozen yoghurt bark met honing en fruit. Op smaak en kleur gebracht met limoen en vanille.

Voordeel van een bark, platte stukjes ijs is, dat het wat sneller bevriest dan een hoge bak met ijs. ’s Morgens gemaakt? 's Middags aan het ijs.

Varieer en kies je eigen keuze voor yoghurt, suiker en fruit

  1. Je kunt het ijs aanpassen naar eigen smaak. Wil je liever geen Griekse yoghurt omdat je het te vet vindt, gebruik dat Griekse yoghurt 0%, gewone yoghurt of zelfs soya-yoghurt.

  2. Ik gebruikte honing omdat het traditioneel goed past bij Griekse yoghurt maar andere zoetmakers zijn ook geschikt.

  3. Vers fruit blijft favoriet, maar diepvriesfruit is 365 dagen per jaar beschikbaar en dus heel handig.Vul de vorm met yoghurtijs

Frozen Yogurt bark met honing en fruit

Benodigdheden:

  1. 500 gram Griekse yoghurt (ik gebruikte de yoghurt van de Lidl)

  2. 50 gram honing plus een beetje extra voor bovenop

  3. 1 theelepel limoensap en de geraspte schil

  4. een paar handjes diepvriesfruit naar keuze

  5. 3 theelepels vanille extract voor smaak en om ijs iets minder hard te laten vriezen

  6. bakvorm van ongeveer 20 x 30 cm

Yoghurt ijsblokken met honing en fruit
Yoghurt ijsblokken met honing en fruit

Frozen Yogurt bark met honing en fruit recept

Bedek je vorm met bakpapier. Heb je geen bakvorm, een lasagne-schaal werkt ook. Open de yoghurt en voeg de honing toe naar eigen smaak. Zelf vond ik 50 gram genoeg. Voeg het limoensap toe. Je kunt ook citroensap gebruiken, maar limoen ziet er zo mooi als je het rapt. Roer 3 theelepels vanille extract toe. Dit deed ik niet alleen voor de smaak, maar ook omdat de alcohol ervoor zorgt dat het ijs te keihard vriest.


Vul je bakblik met de yoghurt. Versier en zoet de bovenkant een beetje met wat dunne streepjes honing. Rasp de limoen over de topping en verdeel het fruit. Duw het fruit een klein beetje in de yoghurt. Laat de bakvorm zo’n 2 uur bevriezen.


Na 2 uur is het ijs nog niet helemaal bevroren, maar het is wel aardig op weg. Snij op dat moment het ijs in stukken, nu het nog gemakkelijk kan. Je kunt ze groot of klein snijden. Wat vind je het handigst? Vries het opnieuw zo’n 3-5 uur in de diepvries tot het goed hard is geworden.


Als het ijs net hard genoeg is op de eerste dag; dan vind ik de stukken het lekkerst en het meest geschikt als je eters verwacht.

Liggen de brokken langer dan 24 uur in de diepvries? Laat ze dan minimaal een kwartier voor het eten op temperatuur komen. Leg ze op een bordje buiten de koelkast. Iets minder hard is makkelijker om te eten en je proeft ook meer dan alleen maar “koud”.


Yoghurt ijs maken zonder machine
Yoghurt ijs maken zonder machine

Rustiek” typje

Omdat ik de blokken al had voorgesneden, was het het nasnijden heel eenvoudig. Je kunt er ook brokken af breken. Daar hou ik stiekem zelf ook heel erg van. De ene keer wil je een groter stukje dan de andere keer. En ik ben denk ik wel een beetje een “rommelig c.q. rustiek” typje.  Maak je barks lekker zoals jij wilt!

Bewaren

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page