top of page

Tiramisu koffie-ijs zonder roeren en zonder machine!


Tiramisu koffie-ijs zonder roeren en zonder machine
Oei, oei, ijs maken en fotograferen op een warme dag gaan niet goed samen! Maar dat mag de pret niet drukken, want ik ben werkelijk heel enthousiast over dit tiramisu koffie-ijs. Eigenlijk wilde ik het koffie-ijs noemen dat ik op smaak bracht met Kahlua-likeur, maar het testteam was zeer duidelijk en zij vonden het naar tiramisu smaken. Stiekem vind ik dit zelf nog lekkerder klinken! En zo werd tiramisu koffie-ijs zonder roeren en zonder machine geboren!

Ik heb geen ijsmachine en dat komt onder andere omdat je bij zo’n machine een groot patroon in de diepvries moet bewaren. Daar heb ik gewoon geen plek voor, maar de laatste jaren heb ik zoveel lekker ijs gemaakt zonder machine dat ik het ook niet mis. Dit ijs vind ik veel lekkerder dan bij ijswinkel bij mij in het dorp, waar vaak een hele rij mensen voor staat te wachten.


IJs maken zonder ijsmachine en niet ieder half uur hoeven roeren, kan het eenvoudiger?

Tiramisu koffie-ijs zonder roeren en zonder machine!

Tiramisu koffie-ijs zonder roeren en zonder machine!

Benodigdheden:

  1. 400 ml slagroom gekoeld in de koelkast

  2. 200 ml gecondenseerde melk

  3. 3 zakjes goede oploskoffie

  4. 50 ml Kahlua (of 2 eetlepels wodka of rum)

  5. Blik of plastic bak om het ijs in te bevriezen

Zo maak je zelf Tiramisu koffie-ijs zonder roeren en zonder machine

  1. Klop de slagroom bijna stijf en voeg de gecondenseerde melk en het koffiepoeder toe.

  2. Voeg de Kahlua toe en roer het goed door.

  3. De Kahlua geeft niet alleen veel smaak aan het ijs, maar zorgt er ook voor dat het ijs niet volledig kan bevriezen. Hierdoor ontstaat er een mooie ijs-structuur om strak bolletjes van te kunnen scheppen.

  4. Het ijs is na 8-10 uur goed te gebruiken zoals op de foto, maar na 1 dag is het ijs echt stevig en toch goed schepbaar.

  5. Kies zelf de tijd uit die het beste uit komt. Bij voorkeur een dag eerder, maar in de morgen ijs maken voor bij het diner is zeker mogelijk.


Gerelateerde posts

bottom of page