top of page

Nutella ijs zonder ijsmachine


Nutella ijs zonder ijsmachine
Kun je ijs maken zonder ijsmachine? Baal, baal. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig ijs maakt. Helaas, jij hebt natuurlijk weer geen ijsmachine. Geen probleem, ook jij kunt heerlijk ijs maken zonder machine. Nutella ijs zonder ijsmachine!

Het idee van dit recept vond ik bij Culy. De basis is echter een recept van Nigella Lawson. Ik gaf er een nutella-draai aan, want nutella-ijs is het lievelingsijs van diverse huisgenoten.


Wist je dat nutella dit jaar haar 50 jarige bestaan viert? Een reden misschien om toch eens wat vaker mijn nutella kookboek tevoorschijn halen?


Nutella ijs zonder ijsmachine

Nutella ijs maak je ongeveer net zo snel als dat je slagroom klopt. Snel dus. Het afwegen van de ingrediënten en het zoeken naar een geschikte schaal om straks je ijs in te vriezen kosten meer tijd.

Nutella ijs zonder ijsmachine

Benodigdheden:

 1. 400 ml slagroom, het ijs is behoorlijk zoet, wellicht is 500 ml een goed idee?

 2. 220 gram gecondenseerde melk

 3. 2 eetlepels nutella

 4. 1,5 eetlepel sterke drank


Nutella ijs zonder ijsmachine

Zo maak je zelf nutella-ijs zonder machine

 1. Mix alle ingrediënten samen in een kom. Een keukenmachine is handig maar een handmixer voldoet ook.

 2. Sterke drank is niet absoluut noodzakelijk maar zorgt wel voor een mooie structuur. Zelf ben ik thuis gaan ruiken welke drank ik het minst uitgesproken vind ruiken.  En zo koos ik voor wodka.  Een koffielikeur lijkt me ook lekker maar is natuurlijk minder sterk en zal voor wat extra zoet zorgen. En dat is bij dit recept zeker niet nodig.

 3. Koffielikeur….. en dan denk ik aan Kahlua,  lijkt me echter wel heel lekker als je in plaats van nutella,  oplosbaar koffiepoeder toevoegt.

 4. Mix de ingredienten. Blijf bij de mixer. Het ijs is klaar als je strepen ziet. Klop niet te lang anders wordt het slagroom boterig. Het is eigenlijk ongeveer hetzelfde als slagroom kloppen.

 5. Vul de vorm waarin je het ijs wilt koud laten worden.  Bedek de vorm met een deksel of plastic folie.

 6. Na ongeveer 6 uur is je ijs klaar. Je hoeft het ijs tussendoor niet te roeren. Geduld is het enige dat je nu nodig hebt.

 7. Heb je gasten? Je kunt Nutella ijs zonder ijsmachine ook heel goed al een dag eerder maken. Zo heb je geen stress op de dag van serveren.

 8. Natuurlijk kun je ook gewoon basic vanille-ijs maken. Of ijs met nootjes, kleine stukjes karamel of koekjes. Mijn fantasie slaat al snel op hol bij de gedachte. Maar als ik het rijtje ingrediënten zie…… zal ik dit ijs niet dagelijks maken. Maar lekker dat het is!!


Nutella ijs zonder ijsmachine

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page