Galette met perzik van de barbecue
top of page

Galette met perzik van de barbecue


Galette met perzik van de barbecue
Als wij een barbeque houden, zorg ik altijd voor wat extra ruimte voor de extraatjes. Laat die mannen zich maar volstoppen met het vlees, geef mij maar het zelfgemaakte brood, de salades, de groente die met olie en veel knoflook gebakken worden. Zelfs het dessert mag wat mij betreft op de bbq. Een rustieke galette met perzik van de barbecue, smaakt na een zonnige maaltijd heerlijk met een bolletje ijs bovenop. Het ijs smelt over de galette en geeft het een heerlijke romige vanille-smaak. Ik heb gekozen voor een snelle bodem van kant en klaar quichdeeg van tante Fanny. Die is echt heel goed van smaak, zit rond en kant en klaar in de verpakking. Je kunt het deeg ook zelf maken, maar dit deeg is een stuk elastischer en stukken minder eigenwijs. Als je een barbecue verzorgt heb je genoeg te doen. Binnen no time bak je deze Franse klassieker, galette met perzik van de barbecue, gewoon bij jou op de bbq.

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

Vul het quichedeeg met het fruit

Galette met perzik van de barbecue

Benodigdheden:

  1. 1 verpakking kant en klaar quichedeeg uit het koelvak (bv. van Tante Fanny)

  2. 1/2 blik perziken of 2-3 stuks verse perziken

  3. 7-8 eetlepels amandelmeel (paneermeel kan ook)

  4. 3-4 eetlepels suiker

  5. Kaneel

  6. 2 eetlepels olie

  7. Poedersuiker als topping

  8. Vanille-ijs

  9. Ijzeren pan of koekenpan zonder kunststof onderdelen en zonder anti aanbaklaag

Galette met perzik van de barbecue bakken

Galette met perzik van de barbecue

Snij de helft van een blik perziken in schijven. Laat het goed uitlekken en duw het resterende vocht zoveel mogelijk in een een paar vellen keukenpapier. Hoe minder vocht in je perzik, hoe mooier je galette straks wordt. Open de verpakking met quichedeeg. Het deeg is kant en klaar en is rond als je het uit de verpakking haalt.


Vet de onderkant van de koekenpan licht in met olie en leg het deeg op de bodem in een kleine tot medium koekenpan. Zorg ervoor dat de koekenpan geen kunststof onderdelen heeft die kunnen smelten op de bbq. Je zou ook een gietijzeren pan kunnen gebruiken.

Strooi wat gemalen amandelen  (of paneermeel) over de bodem. Dit kan straks wat vocht absorberen. Verdeel vervolgens wat suiker over de bodem.

Galette met perzik van de barbecue

Leg vervolgens de stukken perzik Hier bovenop en klap de randen van het deeg naar binnen. Strooi wat suiker en kaneel over de randen. De galette is klaar om naar de bbq te verhuizen. Zoek een medium warme plek op de bbq. Je kunt een ijzeren deksel op de pan doen om de warmte binnen te houden of je legt het deksel op de bbq.


Halverwege vond ik mijn galette toch iets te vochtig en heb ik voorzichtig wat vocht uit de pan laten lopen.

Probeer de galette niet te snel te laten bakken. Zo kun je een lekker korstje onderin bakken en krijgt de bovenkant ook nog wat warmte om gaar en bruin te worden. De galette met perzik van de barbecue is ongeveer na 15-20 klaar.


Ben je de hele bbq al aan het verlangen naar het dessert: hmm een galette met perzik en ijs!

Strooi voor het opdienen wat poedersuiker over de galette. en voeg een paar bollejes ijs toe. De galette wordt nog iets romiger door de paar bolletjes vanille ijs.  Echt een dessert om de hele bbq al naar uit te kijken.


Gerelateerde posts

bottom of page