top of page

Pimp je cupcake door Jorine van Ruitenbeek


Pimp je cupcake door Jorine van Ruitenbeek
Pimp je cupcake door Jorine van Ruitenbeek
Ik ben Jorine, 30 jaar en woon samen met mijn man in Voorburg. Naast mijn werk op een kinderdagverblijf vind ik het super leuk om te bakken. Van appeltaart tot rockyroad, van monchoutaart tot cupcake.. En dat laatste is toch wel één van mijn favorieten! Je kunt er zoveel kanten mee op!

Pimp your cupcake, een gastblog door Jorine van Ruitenbeek!Het begon een aantal jaar geleden, voor mijn neefjes verjaardag bakte ik mini cupcakes. Versieren deed ik met glazuur en suikerparels. Ik vond het zo leuk, dat ik steeds vaker cupcakes ging bakken.. Zo maakte ik cupcakes voor de bruiloft van mijn zusje en zwager en regelmatig maak ik cupcakes voor babyshowers!


Het leuke aan cupcakes is, dat je er zoveel kanten mee op kunt. Je hoeft hiervoor geen bakprins(es) te zijn! Graag laat ik aan jullie diverse mogelijkheden zien.


Pimp je cupcake door Jorine van Ruitenbeek

Voor je cupcakes gaat bakken, is het handig om wel het één en ander in huis te hebben. Denk hierbij aan een cupcake/muffin bakvorm, baking cups (dit zijn de papiertjes waar je het beslag in doet), weegschaal, handmixer, een oven en alle ingrediënten voor het maken van de cupcakes.


Het volgende recept gebruik ik voor het maken van cupcakes.


Pimp je cupcake door Jorine van Ruitenbeek

Basisrecept voor de cupcakes

Benodigdheden voor 10 cupcakes:

  1. 125 gram ongezouten roomboter

  2. 125 gram fijne kristalsuiker

  3. 125 gram zelfrijzend bakmeel

  4. 1 zakje vanillesuiker (8 gram)

  5. 2 eieren (M)

  6. 2 eetlepels melkZorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. De ingrediënten mengen hierdoor beter met elkaar.

Plaats de bakingcups in de cupcake/muffinvorm.

Verwarm de oven voor op 180 graden.


Pimp je cupcake door Jorine van Ruitenbeek

Meng de roomboter met de kristalsuiker en de vanillesuiker. Zorg ervoor dat de suiker goed wordt opgenomen door de roomboter.


Voeg één voor één de eieren toe. Als er een gladde massa ontstaat, voeg je het zelfrijzend bakmeel toe. Voeg twee eetlepels melk toe en zorg dat alles goed gemengd is met elkaar.

Het beslag verdeel je over de bakingcups. Dit gaat heel makkelijk met twee eetlepels. Bak de cupcakes in ongeveer 18 minuten gaar.


Let op! Ik gebruik een heteluchtoven maar iedere oven is weer anders. Het kan dus zijn dat de temperatuur of baktijd afwijkt. Met een satéprikker kun je controleren of de cupcakes gaar zijn. De cupcakes zijn gaar wanneer er geen beslag aan de prikker zit. Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat ze op een rooster afkoelen.


Pimp je cupcake door Jorine van Ruitenbeek

Pimp je cupcake!


Vind jij de cupcake met de unicorn ook zo leuk? Binnenkort laat Jorien in een nieuw gastblog precies hoe jij ze thuis kunt maken!

Cupcakes met fondant en/of marsepein

Cupcakes zijn leuk te versieren met fondant en/of marsepein. Je koopt dit bij taartenbakwinkels maar ook kun je terecht in de supermarkten. Ook de uitstekers zijn te koop. Lijkt het je leuk om te boetseren? Gebruik dan fondant. Fondant hard uit, marsepein zakt in.Een aantal weken geleden maakte ik unicorn cupcakes, ik kreeg hier zoveel positieve reacties op dat ik ze nog een keer gemaakt heb. Ik vind ze super leuk!


Pimp je cupcake door Jorine van Ruitenbeek

Cupcakes met botercrème

Je ziet ze wel vaker, cupcakes met een mooie toef er op! De toef kun je maken van botercrème. Zowel de taartenbakwinkels als de supermarkten verkopen mix voor botercrème. Ik maak de toef meestal van poedersuiker en roomboter. De toef geef je een kleur door kleurstof toe te voegen en geef de toef ook een lekker smaakje. Voeg bijvoorbeeld wat vanille essence toe.

Vergeet de suikerparels niet, want dit ziet er heel leuk uit.


Cupcakes met een smaak

Het bovengenoemde recept, is het basisrecept voor cupcakes.

Wil je chocolade cupcakes?

Voeg dan wat cacao toe.. 2 à 3 eetlepels ongeveer. Smullen maar!


Tip: Op websites zoals Pinterest en Youtube vind je heel veel leuke, handige foto’s en filmpjes!

Ik vind het leuk om te bakken en wat lijkt het mij leuk om te bakken voor anderen. En ook dan geldt weer van monchoutaart tot cupcake. 😉Daarom wordt er nu een website gemaakt van mijn bakbedrijfje; Cake en Feestjes. Voor nu kunnen jullie een kijkje nemen op mijn facebook. Ik hoop jullie daar te zien.

Het recept voor de cupcakes staat op veel websites, maar ik denk dat ik het recept heb van www.cupcakerecepten.nl

Ik gebruik het recept al zo lang!


Liefs, Jorine van Ruitenbeek

Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page