top of page

Gevulde eieren maken


Gevulde eieren maken
Zelf ben ik altijd een liefhebber van eieren; gekookt of gebakken; als kind hield ik er al van. Met Pasen stonden er lekker veel gekookte eieren op tafel en daar wist ik wel raad mee. En hoewel ik mij nu beter kan beheersen, vind ik gevulde eieren nog steeds erg lekker, mits ze goed op smaak zijn gebracht. Met dit recept kun je zelf klassieke gevulde eieren maken. Door ze met een spuitzak met spuitmondje op de eieren te spuiten zien ze er extra mooi uit maar creëer je ook lucht in het toefje waardoor het lijkt of je meer inhoud hebt om in de eieren te spuiten. Vanaf nu staat dit vegetarische hapje te wachten op gegeten te worden bij de borrel op je borrelplank. Gevulde eieren zijn ook ideaal om te maken voor gasten die graag vegetarisch eten.

Waarom je eieren niet tè vers moeten zijn

Bij verse eieren is het soms moeilijk om de schil van het ei te pellen. Ga je gevulde eieren maken, dan is het handiger om niet voor eieren te kiezen die heel erg vers zijn.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

De vulling maken voor gevulde eieren

Gevulde eieren maken

Benodigde ingrediënten:

 1. 8 eieren

 2. 2-3 eetlepels mayonaise

 3. Snuf Vadouvan en/of Surinaamse rotikruiden van Euroma of kruiden naar eigen smaak

 4. Chilipoeder

 5. Zout

 6. Verse peterselie

 7. Spuitzak

 8. Spuitmondje


Met een spuitzak en spuitmondje een mooi toefje spuiten op de gevulde eieren

Gevulde eieren maken

 1. Kook het water en laat de eieren 8 minuten in het water koken. Giet het water af en laat de eieren schrikken in koud water.

 2. Pel de eieren en snij de eieren doormidden.

 3. Haal het eigeel uit de eieren en vermeng ze met de 2 eetlepel mayonaise, zout en kruiden naar smaak. Prak het geheel met een vork fijn. Je zou dit ook met de staafmixer kunnen doen, maar dan wordt de vulling wat slap van structuur. Start liever met te weinig kruiden en zout; je kunt altijd nog wat extra toevoegen.

 4. Is de vulling vrij dik; voeg dan nog een klein beetje mayonaise toe. De vulling moet soepel zijn, maar toch stevig genoeg zodat de toefjes straks mooi blijven staan.

 5. Snij wat peterselie fijn en meng dit door de ei-vulling.

 6. Vul de spuitzak met het spuitmondje en spuit toefje in de ei-helften door de spuitzak stil te houden en vervolgens de toef naar boven spuiten.

 7. Garneer met wat fijne peterselie.

 8. Bewaar de gevulde eieren goed afgedekt in de koelkast.

Gevulde eieren maken

Hoe lang kun je gevulde eieren bewaren

Zijn de eieren goed gekookt en is de vulling stevig; dan kun je de eieren 1 tot wel 2 dagen bewaren in de koelkast.


Hoe kun je gevulde eieren het vervoeren

Eieren kun je voorzichtig in een schaal vervoeren, echter eieren neigen om te gaan bewegen onderweg. Je kunt ook de vulling los meenemen en ter plekke op locatie de vulling in de eieren spuiten. Zo weet je zeker dat alles er nog fris en netjes uitziet.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page