Mini Quiches met rode pesto
top of page

Mini Quiches met rode pesto


Kleine hartige taartjes voor bij de borrel maken
Het is al weer een paar maanden geleden dat ik een afspraak had met mijn taartvriendinnen. Bakten we vroeger koekjes voor elkaar; dit maal besloten we het makkelijker te houden en een high tea te organiseren. Iedereen moest wat meenemen. Nu ben ik snel geneigd om iets zoets te gaan maken, maar ik besloot het eens hartig aan te pakken en kleine taartjes te bakken. Het was een: "Wat heb ik in huis, daar kunnen we vast wat lekkers mee maken" recept. Maar het viel goed in de smaak en ik ben zelf ook een aantal maal gaan proeven van de pittige mini quiches met rode pesto.

Kleine hartige taartjes; ideaal om te maken voor bij de borrel of high tea. En bladerdeeg heb je misschien net als ik standaard op voorraad; altijd handig om last minute iets zoets of hartig mee te maken.


Groene pesto vs rode pesto

Hoewel ik een goede groene pesto met basilicum heerlijk vind en bij verse pesto de kleur zo prachtig groen is, kies ik ook regelmatig voor een goede rode variant met tomaat, paprika of soms een pittige variant.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Kleine vs nog kleinere taartjes

Bij kleine taartjes worden vaak bakringen gebruikt van ongeveer 6 cm. Kleine kook-of bakringen zijn prima om te gebruiken, maar een cupcakevorm is werkt sneller en er passen er 12 in. Je zou ook een mini cupcake-bakblik kunnen gebruiken voor nog kleinere taartjes, dan worden het eigenlijk een soort hartige bonbons.



Mini Quiches met rode pesto

Mini Quiches met rode pesto

Benodigdheden voor 20-24 stuks

  1. 2 rode uien

  2. Snufje (bruine)

  3. 1 flinke rode paprika

  4. 2 flinke theelepels goede rode pesto

  5. 1 zakje geraspte cheddarkaas

  6. 2 stengel-uien

  7. 1,5 pak vers bladerdeeg (2 pakjes uit de diepvries)

Voor de saus:

  1. 2 eieren

  2. 1 eidooier

  3. 150 ml slagroom

  4. 175 gram (volle) melk

  5. Chilipeper of gewone peper

  6. Zout

  7. Nootmuskaat

Ook nodig:

  1. Cupcake-bakvorm

  2. Bakpapier voor onderin het bakblik



De kleine quiches voor bij de borrel kunnen de oven in

Kleine hartige taartjes met rode pesto

  1. Maak eerste de saus, dat kan zelfs al een dag van tevoren. Klop de eieren los en voeg de ingrediënten toe en laat het koud staan.

  2. Smeer het cupcake-bakblik in met boter, bestrooi het licht met bloem. Leg onderin een klein rondje bakpapier zodat je zeker weet dat het hartige taartje na het bakken eruit komt.

  3. Bak de gesnipperde uien in een pan en laat het glazig worden. Als het bijna klaar is strooi je een heel klein beetje bruine suiker bij. De uitjes gaan iets karamelliseren en het vuur mag uit.

  4. Bak in een andere pan fijngesneden paprika. Als het bijna klaar is mogen de kleine reepjes stengel-ui erbij. Roer de groenten door het eimengsel. Voeg de pesto en zout en de kruiden toe naar smaak.

  5. Rol het bladerdeeg uit. Indien je bladerdeeg uit de diepvries gebruikt kun je de vellen aan elkaar vast maken. Stans cirkels uit het bladerdeeg die ongeveer 2 cm groter zijn dan de ronde onderkant van de bakvorm. Leg de cirkels bladerdeeg in de bakvorm.

  6. Verwarm de oven voor volgens de stand van de verpakking. Dit is vaak 180 graden bij een hete lucht oven of op 200 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

  7. Schep de vulling in het bladerdeeg en strooi de helft van de kaas over de taartjes. De andere helft is voort de tweede ronde.

  8. Bak de taartjes in ongeveer 20 minuten goudbruin. Hou na 15 minuten de oven een beetje in de gaten zodat de quiches niet te donker bakken.



Mini Quiches met rode pesto

Quiches later opwarmen

Deze mini Quiches met rode pesto kun je zowel warm als koud serveren. Je kunt ze ook een dag eerder maken en de volgende dag kort nogmaals bakken. Ook kun je ze invriezen en na het ontdooien kort afbakken.


Wil je de quiches later opwarmen? Zorg er dan voor dat je ze niet te donker bakt. Zo kunnen ze kort nog even na-bruinen in de oven en zullen ze perfect zijn met een lekker knapperig korstje.




Gerelateerde posts

bottom of page