top of page

Gezonde notenkoekjes on the go


Gezonde notenkoekjes on the go
Bladerend door On the go van Rens Kroes, raak ik geïnspireerd weer eens wat anders te gaan bakken. Iets bakken voor on the go doe ik vaker. Bakken voor later, voor onderweg. Handig om het snacken een beetje de baas te blijven. Deze gezonde notenkoekjes on the go zijn vers het allerlekkers. Verpak ze in kleine porties voor onderweg en vries ze in voor later, ideaal.


Bewaren voor later? Deze gezonde notenkoekjes on the go weten er alles van.  Er bbbbiiiiibbbbbberen nog steeds een aantal koekjes in de diepvries.


Raar, maar vooral als ik gezond bak, belandt dit vaak in de diepvries. Dan moet ik vaak alles alleen eten, want de pubers huis zien graag lekkers dat zij kennen en herkennen. Die boeren eigenschap hebben ze wellicht via het DNA van familieleden uit het verleden meegekregen: wat de boer niet kent eet hij niet.


Deze notenpasta-koekjes uit On the go van Rens Kroes zijn geïnspireerd op de chia cookies van Rens, maar ik heb het een beetje verbouwd.


Wil je graag glutenvrije koekjes, kies dan van speciaal geselecteerde glutenvrij havermout

Ik vond de hoeveelheid kokosbloesemsuiker bij dit recept nog vrij veel. Ik heb daarom gekozen voor de structuur en zoetheid van geraspte kokos. Kokos heeft naast een natuurlijke suiker, ook vezels en die hebben we heel hard nodig.Blijf creatief. Geen notenpasta  beschikbaar? Kies dan voor een goede pindakaas. Geen idee hoe je havermoutmeel moet maken? Kies dan voor bloem of tarwemeel. Geen kokosolie in huis? Zonnebloemolie of pindaolie (arachideolie) gaat ook prima. Ben je niet zo van de chiazaden? Een klein eitje bindt het deeg ook prima aan elkaar.

Gezonde notenkoekjes on the go

Gezonde notenkoekjes on the go

Benodigdheden voor ongeveer 15 stuks:

 1. 400 gram notenpasta (zelf maken met gemengde noten) maar pindakaas werkt ook

 2. 130-150 gram geraspte kokos

 3. 120 gram havermoutmeel  (maal je met koffiemolen)

 4. 1 ei of wat Rens gebruikt: 2 eetlepels chiazaden in 2 eetlepels water los roeren

 5. 2 eetlepels kokosolie, maar indien niet in huis zou ik andere neutrale olie gebruiken

 6. 4-6 eetlepels (amandel) melk of water

 7. 2 theelepels baking soda

 8. Snuf zout

 9. Een siliconen mold of andere creatieve vorm


Zo maak je heel makkelijk deze gezonde notenkoekjes on the go

 1. Maak je zelf je pasta? Maal de noten tot een pasta. Dit duurt ongeveer 10-12 minuten. Week de chiazaden in het water. Na ongeveer 10 minuten ontstaat er soort gelei die je baksel straks bindt.

 2. Verwarm de oven voor 200 graden (hete lucht oven). Is de kokosolie erg stevig, verwarm het iets voor. Kneedt alle ingrediënten goed door elkaar behalve de amandelmelk. Het havermoutmeel absorbeert best veel vocht. Voeg dit op het laatst toe naar eigen inzicht, eetlepel voor eetlepel.

 3. Zelf ben ik een gelukkige bezitter van allerlei siliconen vormen. Hier heb ik het deeg in gedaan en afgebakken. Je kunt ook een cupcakebakvorm gebruiken om onderin koekjes te duwen en te bakken. Of je maakt balletjes die je plat drukt op de bakplaat.

 4. Bak de koekjes in 10-12 minuten gaar.

 5. De koekjes kun je wel een paar weken bewaren en blijven ook goed in de diepvries.Gerelateerde posts

Comments


bottom of page