top of page

Hoe maak je notenpasta?


notenpasta maken Rens Kroes
Hoe maak je notenpasta? Kun je zelf pindakaas of notenpasta maken? Behalve dat het gezond is, vind ik dat soort dingen leuk om te doen. Misschien wel omdat het eigenlijk zo basic is. Noten en een mini snufje zout maken samen dit goddelijke smeerseltje.

Al bladerend door het boek Powerfood van Rens Kroes vond ik het recept van  notenpasta. Powerfood is een boek vol gezonde food-keuzes anno 2014.


Een extra stimulans om vrijwel meteen op zoek te gaan naar rauwe noten was dat ik graag het lievelingsrecept van de familie Kroes graag wilde maken: Cupcakes a la Rens. Om deze cupcakes te maken, heb je deze notenpasta nodig. Binnenkort laat ik je zien hoe deze gezonde cupcakes kunt maken.

Het lijkt me overigens ook heerlijk en gezond om een pinda/notensoep van deze pasta te maken!


Rauwe noten zijn heel erg gezond. Je kunt ze lekker knabbelen, maar ook deze notenpasta van maken.
notenpasta maken Rens Kroes

Keukenmachine

Heel erg leuk om notenpasta te maken. Echter….. je hebt wel een keukenmachine nodig. Ik denk niet dat een staafmixer of blender het prettig vindt om deze pasta te maken, of je moet over een engelen geduld en een erg stevig exemplaar beschikken.


Zelf bezit ik een mini-keukenmachine, sterk genoeg voor dit soort klusjes.


notenpasta maken Rens Kroes

Hoe maak je notenpasta?

Benodigdheden:

  1. 150 gemengde rauwe noten (het recept vroeg om amandelen en hazelnoten, ik koos voor gemengde)

  2. Snufje zeezout

  3. Keukenmachine

notenpasta maken Rens Kroes

Zo maak je zelf notenpasta

  1. Rooster de noten 8-10 minuten in een oven van 180 graden (hete lucht). Ik had de noten alvast een beetje fijner gemaakt. Zo kan de oven nog meer raakvlakken van de noten roosteren.

  2. Laat de noten afkoelen.

  3. Maal de noten in een keukenmachine. De machine moet best hard werken. In het begin moest ik regelmatig de machine even stoppen om de zijkanten met een spatel een los te maken van de kom.

  4. De noten worden steeds fijner. Het malen duurt zo’n 5- 10 minuten. Het is een leuk proces om te volgen. Blijf in de buurt van de machine.

  5. Op een zeker moment veranderen de kruimels in een olieachtige substantie. De olie komt vrij. Mix het geheel hierna nog goed door tot alles vloeibaar is.

  6. Voeg naar smaak nog wat zout toe. Ik voegde minimaal wat zout toe maar mijn pasta was iets te zout. Wees dus voorzichtig met doseren.

  7. Bewaar de notenpasta in een schone weckpot of glazenpotje. Het is vrij lang houdbaar, maar of het lukt hier zo lang over toe doen??


En dan gaan opeens je vingers jeuken. Je wilt ook aan de slag met dit inspirerende boek. Hoe maak je notenpasta is een van de vele recepten die me lekker lijken uit het boek Powerfood van Rens Kroes.

arenaren

Bewaren

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page