top of page

Glutenvrij Bakken met Oh My Pie van Marike Bol


Glutenvrij met Oh My Pie van Marike Bol
Glutenvrij Bakken met Oh My Pie van Marike Bol
Vorige week op de Cake & Bake Experience in Den Haag ontmoette ik Marike Bol. Er werden tijdens deze taartbeurs veel demonstraties gegeven. Tussen het airbrushen, het maken van eetbare gelatine ballonnen en een demonstratie van Heel Holland Bakt winnares Annemarie Pronk door, stond daar ineens Marike Bol. Marike gaf een demonstratie in het maken van een glutenvrije cheesecake met een prachtige grote roos van appeltjes bovenop. Na afloop mochten we proeven en ik schoof natuurlijk maar wat graag aan!

We raakten in gesprek en Marike vertelde me dat ze een glutenintolerantie heeft en geen gluten kan eten. Ze gebruikt ook nauwelijks lactose want ook daar zit tegen de grens van intolerantie aan. Om die reden zijn haar recepten meestal ook lactosevrij.


Heb bakboek leest erg persoonlijk. De tekst staat vol leuke anekdotes, het is veel meer dan een verzameling glutenvrije recepten.


Oh My Pie: “De waar gebeurde verhalen bij de recepten zijn echter voor mij de bekende kers op de taart. Ze laten jou al lezende, bakkende en proevende zien wie ik echt ben.”

Glutenvrij en lactosevrij eten saai?

Nou, dat hoeft zeker niet zo te zijn. Marike heeft me de mogelijkheid gegeven dit jullie uitgebreid te laten zien. Bij het sorteren van de foto’s had ik best moeite met het uitkiezen welke foto’s ik zou gebruiken. Ze zijn allemaal zo heerlijk kleurig! Ik neig ernaar je vooral de taarten te laten zien, maar dat doet het boek geen eer aan. Het is zoveel meer dan glutenvrije taarten hoewel ik merk dat taarten ook Marike's lievelingen zijn!


Marike is echt een spontane meid. Kom, vertel het de lezers zelf in een filmpje. “Tuurlijk, geen probleem!”


Glutenvrij met Oh My Pie van Marike Bol

De inhoud van Oh My Pie. Feestelijk eten begint al bij het ontbijt. De namen proberen je verleiden en het werkt! Ontbijttaartje Valentino, Chocolade Charmeur, Pannenkoekentoren van Pisa! Say yes to de lekkere ontbijtjes. Maar vergeet niet de tussendoortjes en taarten als Prinsessenparade, Popeye’s Energiebommetjes, Wolkenschuitjes en Kleurrijke Kruimelkoning.Laat ik niet bij de pie’s blijven hangen, Marike bakte ook heerlijk koekjes, gezonde balletjes, diverse broden en hapjes.

Glutenvrij met Oh My Pie van Marike Bol

Speciaal voor Rosa, dit prachtige pareltje

Deze Rosa’s Appel Pie cheesecake,  is de taart waar Marike het meest trots op is. Het is dan ook een plaatje en heeft een bijzonder verhaal. Dit soort verhalen kom ik steeds tegen en dat vind ik echt heel leuk. Deze foto laat ook zien hoe het boek is opgebouwd. Ieder recept heeft, vaak meerdere, foto’s en de recepten zijn vrijwel altijd voorzien van handige tips.


Oh My Pie: “Soms neem ik mij voor om een week even iets rustiger aan te doen. Even een tandje lager met het maken van recepten en baksels om ook de nodige rust te pakken. Maar als ik een verzoekje krijg van een meisje van zeven jaar met twee prachtige bruine kijkers met een bijzondere wens voor het maken van haar verjaardagstaart, dan ben ik natuurlijk verkocht.

Glutenvrij met Oh My Pie van Marike Bol

Links boven: Weer zo’n leuke naam:  Natuurlijk een Nutella Nootgevalletje! en een stukje tekst omdat ik het te leuk vind om je te onthouden:

Oh My Pie: “Toch is het voor de glutenvrije kanjers onder ons lang niet altijd feest. Er is, hoe graag je ook zou willen, geen te verdragen koekje voorhanden. Of je moet het doen met een hoopje Saharazand waar mijn smaakpapillen zich nog een keer van omdraaien. Daarom dit recept wat snel te maken is en waar het koekjesmonster van Sesamstraat jaloers op wordt.


Links Onder: Tropische verrassing, waarin stiekem kikkererwten verstopt zijn.

Rechts: Liefdevol lentetaartje.

Glutenvrij met Oh My Pie van Marike Bol

Links: Zomerse pareltjes.


Uit Oh My Pie: “Een spontaan idee om een kleurrijke bolide niet in de koelkast te parkeren, maar te laten genieten van een “bruiningskuurtje” onder de “zonnebank” in mijn keuken eindigde met een succeservaring.”

Rechts boven: Bounty en Berry Pie, de favoriet op de website van Marike en dat kan ik heel goed begrijpen; wat een beauty.Rechts onder:  Prinsessen Parade; zo gezond dat je ze als ontbijt, tussendoortje of vrijwel ieder ander moment kunt eten.

Glutenvrij met Oh My Pie van Marike Bol

Deze Sinaasappel sensatie wilde ik je ook heel graag laten zien. Het is een combinatie van brood, cake en de luxe van een taart ineen.

Glutenvrij met Oh My Pie van Marike Bol

Geen gluten en toch geweldige bakrecepten?

Bedankt Marike Bol voor het spontaan doneren van dit heerlijke boek. Ik weet dat je mijn blog volgt en dan weet je denk ik ook dat ik vaak behoorlijk zondig, maar dat ik het ook heel leuk vind om gezonde keuzes te maken of uit te proberen. Jouw boek zal ik met veel plezier regelmatig uit de boekenkast halen.


Je boek ziet er zo gezellig en kleurrijk uit; hier wordt een mens optimistisch van. Ik hoop dan ook dat dit anderen stimuleert niet bij de pakken neer te zitten, maar een positieve draai te geven aan wat Marike’s woorden: Van een (glutenvrije) last naar (glutenvrij) feestje. Ik vind dit leuke bakboek dan ook  echt een aanrader voor iedereen, niet alleen voor de personen die de pech hebben geen gluten te mogen gebruiken. De recepten zijn smakelijk, kleurrijk en er is veel variatie. De komische kijk op genieten in je leven en het ombuigen van een last tot een feestje, maakt het allemaal alleen nog maar aantrekkelijker.


Moeilijk moeilijk, wat ga ik binnenkort bakken uit je boek?

Misschien dat de lezers mij een tip kunnen geven?

-- MET DANK AAN --
De fotografie van Oh My Pie is van Kalkidan van Staveren en Annie Eigenraam.
“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

Comentários


bottom of page