top of page

Glutenvrije koekjes met havermout en amandelmeel


Glutenvrije koekjes met havermout en amandelmeel
Koekjestijd! Echt lekkere koekjes bak je zelf. De meeste recepten zijn eigenlijk heel makkelijk te maken en liggen al klaar op de bakplaat voordat de oven is opgewarmd. Dat geldt ook voor deze van deze glutenvrije koekjes met havermout en amandelmeel; ingrediënten afwegen, kneden, balletjes maken en afbakken maar. De koekjes hebben veel smaak door het amandelmeel en een crunch door de gehakte nootjes. Door het bakpoeder zijn ze een beetje zacht en luchtig. Heerlijk; ik hou ervan!

Glutenvrij bakken met havermout

Bak je graag glutenvrij? Kies dan voor glutenvrij havermout bij het bakken, dat staat vermeldt op de verpakking.


Grof, fijner of gemalen havermout

Je hebt tegenwoordig grof geplet havermout, maar voor dit recept vind ik de iets fijnere versie lekkerder. Een beetje een bite mag het koekje wel hebben en havermout gaat heel goed samen met de suiker en de stroop. Hou je helemaal niet van grof of fijn havermout? Je kunt havermout ook fijn kunnen malen, zo maak je havermeel. Een koffiemolen is daar ideaal voor. Ik gebruik hem voor allerlei zaken, behalve voor koffie malen.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Alle ingredienten in een kom en kneden maar: koekjesdeeg

Glutenvrije koekjes met havermout en amandelmeel

Benodigdheden:

 1. 150 gram amandelmeel

 2. 100 gram havermout

 3. 130 gram boter op kamertemperatuur

 4. 140 gram lichtbruine basterdsuiker

 5. 20 gram stroop

 6. 125 gram (geroosterde) nootjes gehakt

 7. 1 ei

 8. Snuf zout


Rol balletjes van het koekjesdeeg

Glutenvrije koekjes met havermout en amandelmeel

 1. Rooster eventueel de nootjes zo'n 10 minuten in de oven op ongeveer 160 graden, de nootjes worden dan extra lekker. Hak de nootjes hierna in stukjes.

 2. Leg een bakvel op een snijplank die in de koekkast past. Kneed alle ingrediënten door elkaar, maak balletjes en leg ze op het bakvel.

 3. Laat de balletjes koekjesdeeg minimaal 10 minuten koelen in de koelkast, dit gaat het makkelijkste als je de koekjes met plank en al in de koelkast kunt schuiven.

 4. Ondertussen kun je de oven voorverwarmen op 170 graden bij een heteluchtoven of op 190 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

 5. Bak de glutenvrije koekjes met havermout en amandelmeel in 13-17 minuten gaar.


Glutenvrije koekjes met havermout en amandelmeel

Zo bewaar je koekjes

Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze goed afgesloten in een trommel. Vers zijn ze het lekkerst maar je kunt ze 4-6 weken bewaren. Wil je ze langer bewaren of wil je er meer maken? Je kunt de koekjes ook heel goed invriezen. Je kunt het ongebakken deeg ook invriezen om de koekjes later af te bakken.


Glutenvrije koekjes met havermout en amandelmeel

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page