top of page

Harten soezen recept

Harten soezen recept
Je weet wat ze zeggen: liefde gaat door de maag! En met deze heerlijke hartvormige soezen, zijn woorden overbodig. Dit zalige slagroomgebakje is perfect voor elke dag van het jaar, maar vooral op Moederdag of Valentijnsdag. Het recept voor deze hartvormige soezen is eigenlijk verrassend eenvoudig om thuis te maken. Je kunt dit harten soezen recept eventueel een dag van tevoren maken, ze goed afsluiten en pas vlak voor het serveren vullen.

Wanneer water of melk gebruiken bij het maken van soezen

Je hebt verschillende opties als het gaat om het maken van soezen: met melk, met water, of een combinatie van beide. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een combinatie van half water en half melk. De melk voegt een rijke smaak en prachtige glans toe aan de soezen, terwijl het water zorgt voor stevigheid. De hartensoezen zijn vrij dun gespoten. Om ervoor te zorgen dat ze niet breken tijdens het snijden en vullen, heb ik ervoor gekozen alleen water te gebruiken. Hoewel deze soezen misschien niet zo glanzend zijn, zien ze er toch mooi uit dat wat geschaafde amandelen mee te bakken. Voor een extra mooie presentatie kun je vlak voor het serveren wat poedersuiker over de hartensoezen strooien.


Harten spuiten met een beetje hulp

Heb je net als ik niet altijd een vaste hand en vind je het moeilijk om alle harten hetzelfde de te spuiten. Dan heb ik een handige tip voor je voor dit harten soezen recept. Download een hart naar eigen smaak van het internet. Print de harten en leg ze onder het bakpapier. Op die manier kun je eenvoudig allemaal dezelfde harten spuiten.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.Een print maakt het makkelijker om dezelfde harten te spuiten

Wat zijn de ingrediënten voor deze harten soezen

Boter, zorgt voor een romige smaak.

Water, geeft een iets meer stevige structuur dan melk aan de hartensoezen.

Ei, dit gaat tijdens het bakken souffleren oftewel het zorgt voor volume. Hierdoor wordt de soes groter en hol vanbinnen.

Bloem, geeft stevigheid aan de soes. Kies zo mogelijk een bloem met een hoog eiwitgehalte. Het is belangrijk dat het bloem ook kort gegaard is anders kan soezenbeslag te dun worden en niet stevig bakken in de oven.

Zout, geeft de soes extra smaak.

Slagroom, als vulling maar je zou ook kunnen kiezen voor een stevige mousse of banketbakkersroom.

Slagroomversteviger, geeft de slagroom snel een wat stabielere stevigheid.

Suiker, eventueel een deel vanillesuiker, zoet de slagroom.

Geschaafde amandelen, een lekker knappertje op de soezen en hierdoor zien de soezen er prachtig uit.

Poedersuiker, strooi vlak voor het serveren een dun laagje poedersuiker voor een extra mooi effect.


Spuit harten van soezendeeg op een bakvel en strooi hier geschaafde amandelen overheen

Harten soezen recept

Benodigde ingrediënten voor ongeveer 5 stuks:

 1. 50 gram boter

 2. 100 gram water

 3. 2 medium eieren

 4. 50 gram bloem

 5. Snuf zout

 6. Enkele eetlepels geschaafde amandelen

 7. 250 gram slagroom

 8. 1 zakje slagroomversteviger

 9. 1 zakje vanillesuiker

 10. Suiker naar smaak

 11. Poedersuiker


Soezen in de vorm van een hart bakken

Harten soezen recept

 1. Breng voor het soezendeeg het water met de boter en het zout aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de gezeefde bloem toe. Roer goed door met een houten pollepel zodat de bloem egaal kan garen. Als er een kleine vetfilm op de bodem achterblijft is het klaar. Haal de pan van het vuur en laat het kort afkoelen.

 2. Verwarm de oven voor op 180 graden bij een heteluchtoven of op 200 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

 3. Voeg een ei door het beslag en roer het goed door met een houten lepel totdat het helemaal opgenomen is in het deeg. Herhaal bij het volgende ei.

 4. Vul de spuitzak met een spuitmondje met een kartelrand en spuit 5 harten op een bakplaat. Strooi de geschaafde amandelen over het deeg.

 5. Bak de soezen in ongeveer 22-28 minuten gaar en licht goudbruin. Zet de laatste 10 minuten de deur op een kier door een houten lepel tussen de deur te plaatsen. Hierdoor kan het overtollige vocht ontsnappen.

 6. Eventueel kun je de soezen hierna nog kort drogen met de restwarmte van de oven op een rooster. Dan bak je ook de onderkant goed droog. Laat de soezen afkoelen.

 7. Klop de slagroom stijf met slagroomversteviger en voeg suiker naar smaak toe. Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmondje naar keuze.

 8. Snij met een zagende beweging de harten soezen voorzichtig open en vul de soezen met slagroom.

 9. Leg de bovenkant van de soes op de slagroom en bestrooi de soes met poedersuiker.


Harten soezen recept

Hoe kun je soezen het beste bewaren?

De harten soezen met slagroom zijn vers het allerlekkerste. Het vocht van de slagroom zal langzaam in het soezendeeg trekken. Je kunt de soezen en de vulling ook apart bewaren en vlak voor het serveren vullen. Als alles gereed staat is dat supersnel gemaakt.

Lege soezen die goed droog gebakken zijn blijven een klein weekje goed afgesloten houdbaar.Gerelateerde posts

Comments


bottom of page