top of page

Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme


Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme
Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme
De Belgische chef Roger van Damme is vrij onbekend is in Nederland. Tijd dus dat hier verandering in komt.  En dat moet geen enkel probleem zijn want Roger steelt alle harten met een heerlijk nieuw boek met de meest geliefde vrucht in de hoofdrol: de aardbei. In heerlijke aardbeirecepten laat Roger van Damme zien wat hij is: een geweldige chef. Dit kun je proeven in zijn restaurant Het Gebaar” in Antwerpen, of bekijken op de Belgische kookzender Njam.

Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme


Jammer voor ons Nederlanders; de zender Njam kunnen wij niet ontvangen. Gelukkig kunnen je bakskills alsnog een upgrade krijgen via het youtube kanaal. Het level van het zijn programma De zoete zonde op Njam is behoorlijk hoog. Zien is geloven. Tijd dus om bijles te nemen bij deze zoete meester.De Belgische aardbeien van Hoogstraten zijn wat mij betreft synoniem aan aardbeien van zeer goede kwaliteit. Maar liefst 60-70% van de aardbeien wordt geëxporteerd. Bijvoorbeeld naar Nederland want ik heb ze onlangs zelf ook gekocht. De samenwerking met deze aardbeien-gigant komt ook veelvuldig terug in het boek.


Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme

Aardbeien, aardbeien en aardbeien

Ik ben meteen enthousiast. De aardbei, dat is toch pure eetbare liefde met een groen kroontje? Je vindt 6 hoofdstukken vol inspiratie. Roger geeft je veel informatie over de aardbei zelf. Maar ook over de geschiedenis van de aardbei, het leven van de aardbeiplant,  hoe je een goede aardbei herkent, bij welke andere smaken ze goed combineren en hoe je ze moet bewaren. Ik hou erg van weetjes en deze zijn veelvuldig aanwezig.


Lees alles over het proces van de teler tot het gerecht in jouw keukenUit Heerlijke aardbeirecepten: Weetje: Het is een traditie die ieder jaar gerespecteerd wordt: de eerste aardbeien van het jaar worden door het Hertogelijke Genootschap van de Ghesellen van de Aardbei aangeboden aan de koning van België.

Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme

Lekker en fotogeniek aardbeien

Aardbeien zijn enorm fotogeniek. Heerlijk om dit boek door te bladeren.  Er zijn eenvoudige recepten, maar je zult ook regelmatig recepten vinden waarbij de chef jou naar boven komt. Geen probleem, Roger leert het je stap voor stap.


Ieder recept is voorzien van een prachtige foto en een pagina met het recept. Het is een beetje jammer dat het gekozen lettertype wat aan de kleine kant is.


Boven uit het hoofdstuk vieruurtje: Miserable met aardbeiencrème en versierd met merinques met slagroom en aardbeien.


Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme

Denk jij net als ik bij aardbeien meteen aan zoet? Grappig want het blijkt dat aardbeien ook met hartig heel goed gecombineerd kunnen worden.

Links boven: Soepje van aardbeien met tomaat mozzarella.  Rechts boven: Gehaktbrood met aardbeien en pistachepesto. Twee perfecte uitdagingen!Links onder: Pizza met aardbeien.  Rechts een weetje: Weet jij waar het Engelse woord strawberry vandaan komt? Ik wist het niet, maar nu wel.


Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme

Aardbeien en Roger van Damme; dat betekend een aantal prachtige recepten. Waan je een thuis-patissier met links boven: Verjaardagstaart.


Links onder: Aardbeien laten zich combineren met veel verschillende smaken in Foodpairing.


Rechts onder: In het hoofdstuk desserts deze zoete Aardbeienlasagne.


Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme

Nog niet genoeg van het goddelijke rode fruit? Het hoofdstuk heerlijk desserts is goed gevuld met onder andere van Links boven: Sabayon met aardbeien, kriekbier en hotlips (bloemetjes) als versiering, of rechts onder Tiramisu met aardbeien.


Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme

Hou je van aardbeien?

Dan is dit boek echt een aanrader om een mooie plek te geven tussen je kook- en bakboeken. Met de meesterlijke recepten van Roger van Damme kun je echt iets bijzonders op tafel zetten. Veel recepten zijn ook fijne basics om in je verzameling te hebben.Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme zal waarschijnlijk (nog) niet in iedere Nederlandse boekenwinkel verkrijgbaar zijn.

ISBN10 9462771685 ISBN13 9789462771680


-- DANK --
Met dank aan Studio 100 voor de mogelijkheid om een review te schrijven van Heerlijke aardbeirecepten van Roger van Damme. De fotografie is van Frank Croes van reclamebureau BBC.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog”

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page