top of page

Hennataart met schelp van fondant


Hennataart met bonbonblokvulling.

Dat je zelf een mooie schelp zelf kunt maken, heb ik al laten zien in een voorgaand blog. Deze Hollandse schelp afkomstig uit Cadzand, mocht “mooi zijn” op een hennataart waarvan de basis, de inspiratie, afkomstig is uit Marokko.

Het werd de Hennataart met schelp van fondant.Een vriendin van me, Danielle, woont met haar  gezin sinds enkele jaren in Marokko. Ze runt met haar man een gastenverblijf aan de voet van het Atlas gebergte. Regelmatig lees ik haar blog en ik kan me nauwelijks voorstellen dat zij leeft in deze kleurrijke wereld, die tot leven komt in haar werkelijk prachtige foto’s, die op haar site te bewonderen zijn en de verhalen over het leven zelf in Marokko. De wondere wereld van 1001 nachten. Van de site van Danielle Donker komt deze foto:


Boven: een bruiloft in  Fes.

Ik hou erg van stencilen op koekjes, taarten en cupcakes en de patronen die de vrouwen in Marokko gebruiken zijn wonderlijk mooi, helaas,  die krijg ik nooit uit mijn losse pols. Bestaan er stencils met hennapatronen? Ik vroeg het aan Danielle. Danielle vond het erg leuk om voor me op pad te gaan en al snel ontving ik een envelop met sticker-stencils die vrouwen kunnen gebruiken om hun handen te stencilen met henna en wellicht ook andere delen van het lichaam waar ik alleen geen weet van heb.


Toen begon het denkwerk. De sticker is vrij groot,  zelfs voor mijn grote handen. De sticker is niet erg flexibel. Om welke vorm zou hij het best passen? Letterlijk heb ik de schalen uit de kast gehaald om het te bekijken. Helaas bleek dat alleen de grote vormen, de ronde en vierkante,  een mooi resultaat zouden geven omdat je dan de sticker niet uit vorm hoeft te trekken, maar een taart voor 15-20 personen, dat gaat hier thuis niet op. Daarom heb ik toch maar besloten voor een blandavorm van 20 cm., een halve bol dus. Niet mijn favoriete vorm, maar ja, soms vraagt het doel het middel.  Aan de slag dus. Het biscuit werd eerder gebakken en in de diepvries bewaard tot het moment was aangebroken.Hennataart met bonbonblokvulling.

Omdat de grote en kleine mannen in huis niet altijd zin hebben in marsepein of fondant, moest ik zorgen voor een vulling waar ze altijd graag naar uitkijken.

De bonbonbloc vulling:

Daarvoor heb je nodig:

– 250 ml. slagroom, niet geklopt

– 1 zakje slagroomversteviger (klopfix)

– 1 reep bon bon block melk of puur naar smaak met praline (200 gram)

Werkwijze: 

Doe de slagroom in een pan met de bon bon bloc in stukjes. Verwarm alles langzaam. Blijf roeren tot alles is opgelost.

Laat dit afkoelen in de koelkast. Zelf had ik niet veel tijd en liet de pan in een teil met koud water versneld afkoelen, wel goed blijven roeren en daarna heb ik het nog kort bewaard in de diepvries.

Als het echt koud is mag het zakje klopfix erbij en klop je net zolang tot het zo dik is als slagroom.Hennataart met bonbonblokvulling.


Omdat er in huis niet zo enthousiast gereageerd wordt op gewone “gekochte” fondant, zelfgemaakt fondant vinden ze echter wel lekker, probeerde ik de chocolade versie van fondant. Hier veegde ik voorzichtig een beetje crisco over zodat de gouden dust straks beter blijft zitten en de sticker ook goed los zou laten.Het lijkt of de handen de bol vast houdt maar je ziet ook een paar knelpunten waar de hand niet goed kan aansluiten omdat de sticker niet flexibel genoeg is.


Toch maar gaan dusten.


Resultaat beetje “weggelopen” geduste hennataart.
De achterkant met bloemen, ook gemaakt met stickers. Omdat ze klein zijn speelt flexibiliteit minder een rol en stralen ze volop.

Het resultaat.Bij aansnijden.

#decoreren #fondant #taart #vullingen

0 opmerkingen

Gerelateerde posts