top of page

Schelp van fondant


Schelp van fondant
Vorige week bracht een dagje uit ons naar Cadzand . Dit toerische plaatsje is bekend om de vele miljoenen jaar oude haaientanden die aanspoelen als het eb is geworden. Je vindt hier een schelpenwinkeltje waar prachtige schelpen verkocht worden. Hier vind je tientallen soorten schelpen waaronder de grootste schelp ter wereld: de Tridacna. Zou je Schelp van fondant kunnen maken met deze Tridacna, een schelp van fondant?

Ik kocht een paar mooie redelijk grote schelpen. Dat de schelpen erg sterk zijn wilde de meneer me aan de kassa maar al te graag laten zien. Hij tikte een paar keer behoorlijk op de schelpen. Ik hoopte stil dat de schelpen heel thuis aan zouden komen en dat gebeurde gelukkig ook. Dat ze stevig en sterk zijn  is maar goed ook, maar daarover meer binnenkort… Ik had nog wat fondant over met tylose erin en had daar geen bestemming voor. Weggooien is zonde en toen zag ik de prachtige schelpen.

Smeer de schelp in met vet of boter

De buitenkant heeft prachtige reliefs. Eerst smeerde ik de schelp in met crisco (een plantaardige vet of shortening). Daar drukte ik de fondant met tylose in. De randjes die over de schelp hangen kun je van de schelp afdrukken, gebruik de schelp zelf om te snijden, dat maakt het alleen maar natuurlijker. Laat de fondant even drogen.

schelp van fondant

Haal de fondantschelp los en leg hem aan de binnenkant. Ook deze kant is flink ingesmeerd met crisco, de fondant mag straks niet vastplakken. Laat de schelp opnieuw wat drogen maar niet te lang.

Geef de schelp kleur met eetbare poederdust glans

De schelp wordt gedust als de fondant nog niet helemaal droog is. Dan vind ik het prettiger werken. De hele schelp is gedust met pearl dust en afgewerkt met metallic darksilver en metallic gold treasure van rainbow dust. Na het dusten moet de schelp afhankelijk van de fondant die je gebruikt nog enkele dagen rusten.

Lees verder over wat je nog meer kunt doen met een prachtige zeeschelp: cupcakes gebakken in een schelpGerelateerde posts

Commentaires


bottom of page