top of page

Het Laura’s Bakery bakboek


Het Laura's Bakery Bakboek
Het Laura’s Bakery bakboek
Laura’s Bakery is met stip het grootste zoete bakblog in Nederland en dat is niet voor niets. Naast dat Laura een hele leuke meid is, bakt ze zonder poespas, de sterren van de hemel. En dat ik niet de enige fan ben, mag duidelijk zijn; Laura’s Bakery heeft iedere maand maar liefst 425.000 unieke bezoekers! Laura’s Bakery behoort daarmee één van de topblogs van ons land!


Ben jij een trouwe volger van Laura, dan ken je haar inmiddels vast een beetje. Naast heerlijke recepten waarin ze vaak ook een persoonlijke noot verwerkt vertelt ze in haar #behind the scenes en op haar vlogs, veel over zichzelf en dat gaat niet alleen over bakken!

Je eigen Laura, gewoon in je boekenkast!

Vorig jaar bleek al bij de boekpresentatie van Laura’s eerste bakboek, dat het al toe was aan een tweede druk. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven, want Laura heeft een hoop zoete èn hartige bakideeën! En daar kunnen we opnieuw allemaal van profiteren in Het Laura’s Bakery Bakboek!.


Het Laura's Bakery Bakboek

Je ziet het eigenlijk al snel; dit is Laura’s Bakery. Alsof je op haar blog arriveert vol prachtige cakes en taarten, koekjes (haar favoriete hoofdstuk), klein gebak, desserts en borrelhapjes. De frisse fotografie van Laura is heel herkenbaar. In haar bakboek, maar ook op internet haal ik haar foto’s er zo uit; ze zijn heel herkenbaar.


Behalve zoete taarten, koekjes en klein gebak, vind je ook een hoofdstuk vol desserts en borrelhapjes. Laura maakt ook op haar blog regelmatig hartige hapjes.


Het Laura's Bakery Bakboek

Ieder recept is voorzien van een prachtige foto en een duidelijke uitleg. Sommige recepten worden begeleid door wat meer pagina’s uitleg en extra foto’s.


Boven uit het hoofdstuk taarten: Een naked cake: Appel-karameltaart.


Het Laura's Bakery Bakboek

Links een lekkere combi: zoet met een zuurtje: Citroen-witte chocolade koeken.

Rechts boven: Abrikozen kruimelvlaai, lekker en snel klaar als je abrikozen uit blik gebruikt.

Rechts onder: In een nieuw boek, begin ik eigenlijk nooit meteen vooraan. Ik ga er eerst supersnel doorheen en dan van voor naar achter en terug. Dat zal wel een ongeduldig trekje van me zijn, ik wil dan in zo min mogelijk tijd, zoveel mogelijk indrukken opdoen. En toen ineens ontdekte de boodschap aan het begin van het boek van Laura. Wat lief!Uit Het Laura’s Bakery Bakboek: “Als ik maar één soort gebak zou ogen maken kies ik voor koekjes. Omdat ik het leuk vind om te bakken natuurlijk, maar ook omdat er zoveel mogelijk is met koekjesdeeg.”

Het Laura's Bakery Bakboek

Links: Mango kwarktaart met een laagje fruitpuree.

Midden: Hazelnoot schuimtaart.Rechts: Oma’s appeltaart is al jaren het meest populaire recept op Laura’s Bakery!

Uit Het Laura’s Bakery Bakboek: “Bij dit gebak denk ik gelijk aan mijn moeder, het is namelijk haar favoriet. Jaren geleden had ik deze taart ook al eens gemaakt, maar dat was ik eigenlijk niet meer echt tevreden over. Dus pakte ik al die puntjes aan, schaafde flink aan de receptuur en zette uiteindelijk deze beauty op tafel.”

Het Laura's Bakery Bakboek

Links: Monchou-taartjes gaan op chique: Monchou tartelettes.

Rechts boven: Een populair borrelhapje op Laura’s Bakery: Pizza bonbons.Rechts onder: Mini flammkuchen, wat een leuke hapjes om te presenteren. Ik weet dat ik het geen mini pizza’s mag noemen, maar ze lijken er erg op. De combinatie van crème fraîche met spek en uitjes is verrassend lekker!


Het Laura's Bakery Bakboek
Het Laura’s Bakery bakboek

Als thuisbakker ken je het vast. Ineens heb je zin om te bakken, tja maar wat? Met Laura’s Bakery Bakboek dichtbij ,ben je binnen 5 minuten daadwerkelijk aan de bak en nog geen klein uur later zit je waarschijnlijk met wat lekkers op de bank met een heerlijke mok koffie of thee.


Hoewel ik tijdelijk moet bakken met een mini-oventje in de keuken, mijn gewone oven is onlangs overleden, kon ik het niet laten….. de dag nadat het boek op de mat lag heb ik iets gebakken. Ohh en ze zijn zo makkelijk en heel erg lekker. Ik hou het nog even geheim, maar het komt uit Laura’s lievelingshoofdstuk en ik zal het spoedig online plaatsen!


Op zoek naar 70 eenvoudige recepten voor allerlei soorten gebak, koekjes, desserts en borrelhapjes? Stop met zoeken, want je hebt het ideale boek gevonden!

Het Laura’s Bakery bakboek van Laura Kieft is te koop bij de boekenwinkel.

ISBN: 978 94 6250 163 8

-- DANK --
Graag wil ik de Forte Culinair bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven en Laura die het boek zo lief een persoonlijke touch gaf; heel erg bedankt en heel veel succes!
De fotografie en de styling van de recepten heeft Laura Kieft van Laura’s Bakery zelf gemaakt. De foto’s van Laura zijn gemaakt door Simone van den Berg van Fresh Food Photos.
“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page