In 2016 kwam het eerste boek Laura’s bakery uit. Ik schrijf bewust eerste, want volgens mij kan een vervolg niet uitblijven. Het is zo’n boek waar je direct aan denkt als je zin heb om iets lekkers te bakken. Zowel de beginnende bakker als de gevorderde bakker kan met de recepten van Laura enthousiast aan de slag. Neem nu dit recept van cookie dough brownies uit Laura's Basisbakboek. Voor de twijfelaars: ga ik cookie dough maken of brownies? Waarom niet allebei?
Cookie dough lijkt erg op koekjesdeeg. Omdat er geen ei in zit, kun je het probleemloos “rauw” eten.
Ik heb het recept in een vierkant vorm van 20 x 20 cm gebakken. Je zou het natuurlijk ook als ronde taart kunnen bakken met een vorm van ongeveer 18 cm doorsnede.
Cookie dough brownies uit Laura Basisbakboek
Benodigdheden voor vorm van 20 x 20 cm:
Voor de brownie:
60 gram boter
75 gram donkerbruine basterdsuiker
150 gram fijne suiker
1 eetlepel stroop
125 gram pure chocolade
2 eieren
1 theelepel vanille extract
100 gram bloem
20 gram cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
Voor het cookie dough:
100 gram boter
115 gram lichte bruine basterdsuiker
60 gram fijne suiker
225 gram bloem
2 eetlepels melk
1 theelepel vanille extract
Snufje zout
100 gram chocolade chips of fijngehakte stukjes chocolade
Cookie dough brownies uit Laura’s Basisbakboek
Voor de brownie: Verwarm de oven op 170 graden (hete lucht oven). Bekleed je bakvorm met bakpapier. Doe de boter, beide suikers, chocolade en stroop in een pan. Verwarm het geheel op een laag vuur tot alles is gesmolten. Zodra het is gesmolten mag het vuur uit. Laat het afkoelen tot het lauw is.
Klop de eieren luchtig met het vanille extract. Voeg hier de afgekoelde inhoud van de pan bij en klop het rustig kort door. Voeg de bloem en het cacaopoeder toe en mix het kort tot een egaal beslag. Vul je bakblik.
Bak de brownie in 25 minuten gaar. Laat het afkoelen.
Maak ondertussen het cookie dough. Mix de boter op kamertemperatuur met de beide suikers tot het er romig uitziet. Klop de melk, gevolgd door het vanille extract hier doorheen. Voeg de bloem en het zout zout toe. En tot slot: de chocoladechips. Persoonlijk doe ik het laatste het liefst kort met de hand in plaats met de mixer.
Strooi wat bloem op het aanrecht en rol vervolgens het cookie dough uit tot een plak van 20 x 20 cm. Op deze manier krijg je heel eenvoudig een mooie gladde bovenkant. Als je de plak deeg kort in de koelkast bewaard wordt het iets steviger en daardoor makkelijker om te verplaatsen op de brownie.
Druk de cookie dough-laag niet te hard op de brownie. Je krijgt deukjes in het koekjesbeslag en je duwt de brownie plat.
Snij de stukken zoals je ze zelf graag eet of uitdeelt: groot of klein.
Lijkt me ook lekker: gebruik diverse kleuren chocoladestukjes of smarties door je cookiedough
Het basisboek van Laura
Nieuwsgierig naar Laura’s bakboek, een review lees je hier.
Liever een eigen exemplaar? Het basisbakboek van Laura’s bakery is te koop in de boekenwinkel.
Yorumlar