top of page

Het Zoetboek van Delicious, een review


Het zoetboek van Delicious een review
Tjonge, wat was het moeilijk om dit review van Het Zoetboek van Delicious te beginnen. Meestal ga ik een nieuw bakboek eerst uitgebreid bekijken. Daarna ga ik foto’s maken op een tijdstip dat er goed licht is om vervolgens de foto’s uit te gaan zoeken die ik wil gebruiken. Bij het Zoetboek van Delicious  was dit echt een onmogelijke klus. Ik ben een tijd bezig geweest om keuzes te maken uit de meest prachtige foto’s. Sorteren op hoofdstuk, op kleur, op smaak.

Hou je van lijstjes maken? Pak alvast je pen en papier maar bij de hand. Een paar kantjes mag ook, want je to do list past denk ik niet op 1 vel.


Ik denk dat je wel begrijpt waar ik het over hebt; het magazine Delicious ligt al vele jaren in de winkel en zelfs als je niet van koken en bakken houdt lonken de meest prachtige foto’s je altijd tegemoet in de schappen met tijdschriften. Voor de echte liefhebber van bakken is dit heerlijke boek zowel ontspannend als frustrerend; het niet kunnen kiezen waarmee te beginnen. Maar laat ik zelf beginnen bij het begin: De inhoud!


Het zoetboek van Delicious een review

Wat kun je verwachten? Hmm, als ik eerlijk ben sloeg ik de inhoud in eerste instantie over, ik wilde te graag bladeren en vaak begin ik dan achteraan.


Uiteindelijk kwam ik toch vooraan bij de inhoud: Het Zoetboek is heel divers. Het is zeker niet alleen een boek met gebakjes taarten en cake, er zijn ook veel ontbijtrecepten, ijs en toetjes. Ik denk dat het boek ongeveer 50% uit cake, taart en koekjes bestaat en ongeveer 50% uit ontbijt-brunch recepten, ijs en toetjes. Een heel zomers boek wat mij betreft, hoewel een portie zomer in de winter zeker ook welkom is.


Het zoetboek van Delicious een review

Oh ja, je kent het! Wat een prachtige foto!  De manier van fotograferen vind ik heel  inspirerend met donkere stoere kleuren en belichting, erg mooi! Hier kan ik zelf nog veel van leren….  Het accent ligt op de taart, maar de styling maakt het plaatje compleet.

Op de foto: Kersen-chococrèmetaart.

Het zoetboek van Delicious een review

Nationale en internationale smaken komen samen in dit bakboek van Delicious

De ontbijt-en lunchrecepten beginnen met dit prachtige brood op de foto links. Het is een curdtwist met cranberry boter. Er zit behoorlijk wat lemoncurd in dus het zal veel smaak geven.


Rechts: Lebkuchen. Ik kom best veel internationale recepten tegen; o.a bij onze Oosterburen vandaan. Laten ze daar nu heel goed kunnen bakken. Zo zijn de mohntorte, berlinerbollen, bienenstich ook paraat. Stond deze al niet om mij to do list?

Het zoetboek van Delicious een review

Op de een of andere manier zien de recepten van Delicious er altijd heel spectaculair uit, maar als je dan naar de recepten kijkt is het eigenlijk best heel goed te doen. De recepten zijn door de fotografen natuurlijk ook altijd als ware kunstwerkjes op de foto gezet, want naast smaak wil het oog ook wat.


Foto links: Truffelreep met amarene-kersen en karamelnoten, als dessert, maar mag met een toefje slagroom en een paar karamelnoten bij mij ook zeker als gebakje.


Foto rechts: Amaretti-sandwich met espressocrème. Een lekkere bite gevolgd door een zachte espressovulling.

Het zoetboek van Delicious een review

Over de top en geschikt voor de meest bijzondere feesten en partijen: Vienetta met chili van de foto links.

Foto rechts: Pischache-brownies.


Gedurfd van smaak en uitzinnig mooi opgemaakt: het hoofdstuk ijs!

Persoonlijk ben ik erg onder de indruk van het hoofdstuk ijs. Bij sommige recepten wordt de ijsmachine vermeld, maar je kunt vrijwel ieder ijs zelf maken door ieder half uur de mix door te roeren tot het stevig genoeg is. Het zoetboek laat zien wat je met bepaalde basics zoals vanilleijs of sorbet-ijs allemaal kunt maken. Maar Delicious zou Delicious niet zijn, als er geen zijstappen worden gemaakt naar bijzondere combinaties: sorbet met munt, basilicum-sorbetijs, karnemelkijs met gember en kruidnagelsiroop of wat dacht je van zwarte sesam-ijs!

Het zoetboek van Delicious een review

Een boek in de kast pak je sneller dan een tijdschrift op een stapel

Af en toe koop ik een Delicious tijdschrift als er veel lekkere bakrecepten in staan. De voorkant lonkt en ik zie iets dat ik heel graag wil gaan maken. Een magazine verdwijnt vaak snel op een stapel en raakt vaak een beetje uit het zicht. Een boek heeft echt een plek in de kast is is altijd paraat om aan de slag te gaan.


Het Zoetboek bevat maar liefst 132 recepten en is daarmee echt ideaal voor de bakfan die van de stijl van Delicious houdt. De recepten zijn gemaakt met ingrediënten die overal verkrijgbaar zijn in een jasje van puur visueel genot. De prijs van 17,99 vind ik dan ook heel netjes!


Tip: Ook een erg leuk cadeau om weg te geven en dan hopen dat je later mee mag proeven.


Het Zoetboek van Delicious is verkrijgbaar bij de boekenwinkel.

ISBN:9789059568655


-- DANK --
Graag wil ik Fontaine Uitgevers bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven. Meestal geef ik ook de namen van de fotografen weer, maar helaas kon ik geen namen of bedrijven vinden in deze uitgave.
“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page