top of page

Delicious: 60 x zoete recepten


Valli Little Delicious: 60 x zoete recepten
Maand na maand loop ik langs het tijdschriftenschap en probeer het Delicious magazine te negeren. Wat een heerlijk magazine vol prachtige foto’s en heel veel goede recepten. Af en toe zwicht ik; vooral als er iets heerlijks zoet in staat, dat ik meteen op mijn to do lijst wil plaatsen. Delicious: 60 x zoete recepten is een fijne aanvulling op al dat lekkers dat maandelijks in de winkel ligt.

Hoe denk je dat ik met voelde toen ik dit heerlijke boekje van Delicious Valli Little op de deurmat zag liggen. Het lukte me om toch eerst mijn jas uit te doen voordat ik in een vaartje naar de keuken liep om mezelf te trakteren op een flinke mok koffie. Koffie werkt voor mij ook visueel smaakversterkend bij een lekker bakboek als 60 x lekkere zoete recepten.

Behalve deze zoete uitgave met 60 x zoete recepten, heeft Fontaine uitgevers ook een hartige variant uitgebracht met 60 x spicy recepten en een boekje met 60 x slow recepten. Beide uitgaves zijn ook van Valli Little.


Valli Little Delicious: 60 x zoete recepten

Even een klein overzicht; de inhoud.  

Een lekkere rij met onvervalste chocolade recepten. OMG vind ik altijd een beetje een overdreven reactie, maar wat voel je dan bij het aanschouwen van de brownies met dulce de leche? Kleverige mokkacake met chocolade-toffeesaus of een chocolade-karameltrifle?

Warme desserts waar je speciaal een plekje voor reserveert na een etentje. Mmmmm kleverige dadeltaart met toffeesaus, kersenclafoutis of bijvoorbeeld limoncello-souffleetjes.


Maar ook veel heerlijks met fruit in de hoofdrol. Lekker….. panna cotta met kaneel en peren, merengues met mango-mojitosaus, karamel-frambozentaartjes met sinaasappelroom.


Taart en gebak mogen natuurlijk niet ontbreken. Bijzonder lekkers presenteer je met ricotta-kwarktaart met marsala, omgekeerde mango-caketjes met rode peper of bijvoorbeeld gin & tonictaart.


Opvallend vind ik de desserts die een opmars lijken te hebben in snoepend Nederland en België. Potjes honingcrème, witte chocoladebrulee met bosbessencompote of Turkish Delighttaart.


Dan de diverse recepten voor ijs. Dan heb ik het niet over een bolletje vanille-ijs maar bijvoorbeeld bramen-yoghurtijs met gekaramelliseerde blauwe bessen, pindakaas-ijs met karamel-popcorn of ijstaart met mangopuree.


Valli Little Delicious: 60 x zoete recepten

Keuzes

Meteen na het omslaan van de inhoud komt deze eerste pagina je tegemoet. Het WOW-gevoel overvalt me. Houdt niet iedere zoetekauw van chocolade? Ik ken eigenlijk niemand die geen chocolade kan waarderen.


Deze foto komt meteen goed binnen. Het is maar goed dat het éénpersoons-porties zijn, daar word je minder hebberig van. Op is op. Het zijn snelle chocolade-karameltaartjes.


Schroom overigens niet om onderaan de pagina een melding te maken met verzoekjes welk recept ik zal gaan bakken binnenkort. Als je het tenminste lukt om een keuze te maken!


Valli Little Delicious: 60 x zoete recepten

De fotografie van Delicious in zowel het tijdschrift als de boeken, voelt vaak een tikje mysterieus aan. Donker en licht tegelijkertijd. Persoonlijk hou ik erg van deze manier van fotograferen.


Boven: Marokkaanse appelpasteitjes met rozenvla.

Valli Little Delicious: 60 x zoete recepten

Verrassend

Deze 60 zoete recepten zullen je verbazen, ze zijn er om je smaakpapillen te verwennen en zien er visueel prachtig uit. De ingrediënten zijn eigenlijk veelal klassiek. Chocolade, karamel, aardbeien, pistachenoten, fruit.


Links boven: Chocolade-hazelnoottaart. Rechts boven: Aardbeientaart met basilicumroom.

Links onder: kleverige dadeltaart met toffeesaus. Rechts onder: chocoladecake met noten en fruit.


Valli Little Delicious: 60 x zoete recepten

Bij het omslaan van de pagina’s heeft ieder recept links een prettige beschrijving. Rechts zie je een prachtige foto. Het zijn bij mij toch vaak de foto’s die mij verleiden tot het maken van een recept.


Valli Little Delicious: 60 x zoete recepten

Dessert

Tot slot eet je vaak een dessert of ijsje. Ligt het aan mij of zijn desserts in potjes of mooie glazen hot?

Links: Deze kleurrijke Perzische trifle ziet er heel aantrekkelijk uit.


Rechts: Klassieke chocoladepotjes die je lichaam hard aan het werk zetten tot het maken van gelukstofjes.


Review: Delicious: 60 x zoete recepten

Eigenlijk verwachtte ik niet anders. Delicious 60 x zoete recepten van Valli Litte; Heerlijke en haalbare recepten zullen je verlangen naar zoet behagen en je verleiden met de prachtige fotografie.

Delicious: 60 x zoete recepten van Valli Little is een leuk boekje met de aantrekkelijke prijs van 12,95.

Leuk om iemand cadeau te doen of te krijgen!

Dit leuke bakboekje uit de serie van Delicious is te koop in de boekenhandel.

-- DANK--
Dit review is tot stand gekomen door de uitgeverij van dit lekker bakboek: Fontaine uitgevers.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te fotograferen past de foto beter in het verhaal bij mijn blog.”

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page