top of page

Delicious Pink van Blond Amsterdam


Delicious Pink van Blond Amsterdam
Delicious Pink van Blond Amsterdam
Als je mij vraagt wat mijn lievelingskleur is, zal ik niet snel toegeven dat roze in mijn top 3 favoriete kleuren zit, is die kleur eigenlijk niet te lief voor mij? Net als het weer niet elke dag hetzelfde is, heb ik ook geen favoriete kleur maar wel meerdere kleuren en regelmatig wint de zoete kracht van roze. Thuis met al die mannen om mij heen, is een vleugje pink op zijn tijd dan ook heerlijk.

Roze koken en bakken; zoiets past helemaal bij het imago van het duo Blond Amsterdam. We kennen allemaal de grappige, vrolijke, positieve en kleurige illustraties van Femque van Geffen en Janneke Dröge. Het is vermoedelijk wel een vrouwendingetje, dat je ogen direct reageren zodra je ergens de magische ontwerpen van Blond Amsterdam tegenkomt.


Hebben de dames onlangs nog de illustraties van het boek Hollandse happen voorzien van nieuwe illustraties, ditmaal ligt er een nieuw boek op de plank en je hebt het vast al in de gaten: ditmaal is roze het middelpunt bij het koken en bakken in de keuken.


Inhoud Delicious Pink van Blond Amsterdam

Dat roze eten is zeker niet alleen girly is, bewijzen de dames met de inhoud. Moeder natuur zorgt voor veel roze ingrediënten en het geeft een verrassend gevarieerd smaakpalet. Van zoet tot hartig en van roze Ruby chocolade via aardbeien naar bieten en paarse rode kool.


Mag roze dan vaak vooral zoet zijn, met hartige pink & salty en feestrecepten zullen ook de heren vast verrukt zijn en niet door hebben dat ze Delicious Pink aan het eten zijn.


Roze ijsbombe

Alle recepten zijn voorzien van een lekkere foto. Ieder hoofdstuk wordt aangekondigd met een pagina vol grappige typisch Blond Amsterdam illustraties. Hier en daar ook een pagina met spreuken als: Count the memories not the calories, Life is Pink, When in doubt, Pink it out, Life is good, life is Pink, lekker op zijn Blond Amsterdams.Op de foto het recept voor Cherry bombe; wat een mooie showstopper!

Wat vinden de dames van Blond Amsterdam het lekkerste recept?

Vraag je aan de dames: Wat is jullie favoriete recept? Dan gaat Femque voor de blushing brownies (linker foto) en de tarte tatin met uien en Janneke voor de Pink & salty popcorn (foto rechts).


roze mega shake en cupcakes

Foto links: WOW, ja met hoofdletters want is dit geen plaatje? Deze Shake it Pink milkshake uit het hoofdstuk Frozen Pink, bevat rood diepvriesfruit, ijs en melk is prachtig versierd. Stel je komt de kamer binnen met een paar van dit soort glazen. Lof gegarandeerd.Foto rechts: Er staat een leuke rij bakrecepten in dit boek; van roze macarons, tompouchen, roze koeken naar deze cute Blushing berry cupcakes.


Prinsessentaart en aangeklede aardbeien

Foto links: Deze Pink princess cake; heb je geen feestje, dan plan je er toch één? Het lijkt me ook superleuk om met je kind te maken voor een partijtje.


Foto rechts: Pink dip strawberries. Aardbeien op zich zijn al een traktatie; doop je ze in witte chocolade en Ruby dan is het feest compleet. Zorg voor mooie, stevige aardbeien. Ruby chocolade is van nature roze en zul je veelvuldig terug zien in Pink Delicious. Heb jij al eens Ruy geproefd?


Roze taco's en kunstzinnige rabarber

Dat roze niet altijd zoet is bewijzen de blonde dames met een goed belegde bietenburger, salade van roze bladeren, Pink hummus, Thaise curry, Pink pork, roze gevulde eitjes of roze spaghetti met seafood.


Foto links: Tacos rosas; bieten tortilla’s; lekker kleurig belegd.Foto rechts: Rabarber op deze manier gesneden heb ik vaker gezien op een taart. Deze versie van Rabarber uit de oven  is nog makkelijker en kun je goed als bijgerecht eten bij een warme (Hollandse) maaltijd. Is weer eens wat anders dan weer appelmoes….


Delicious Pink van Blond Amsterdam

Delicious Pink van Blond Amsterdam is voor de echte Blond Amsterdam-fan een ware traktatie. De lay-out is in het roze, lekker girly. Naast de herkenbare illustraties past de sfeer en de receptuur helemaal bij de stijl die je bij dit Amsterdamse duo kunt verwachten.


Zelfs de namen zijn vaak zoet als Blushing brownies, Pink clouds, Pink freak shake. Roze, roze en roze; I love it. 

Alleen al kijken in dit boek bezorgt je een glimlach. Delicious Pink vind ik ook echt zo’n boek dat heel geschikt is om aan iemand cadeau te doen.

All you need is Pink.

Delicious Pink van Blond Amsterdam

Is verkrijgbaar bij de boekenwinkel.

Bestel je het bij Bol.com, dan is de kans groot dat je morgen al dit leuke boek op de deurmat valt.

ISBN: 9789021577456-- DANK --

Graag wil ik Kosmos Uitgevers bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven van Delicious Pink van Blond Amsterdam. De fotografie is van Mitchell van Voorbergen. Foodstyling en receptuur van Martine Steenstra.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

Kommentare


bottom of page