top of page

Hoe maak je chocolade krullen


Hoe maak je chocolade krullen
Chocoladekrullen kun je kant en klaar kopen, maar je kunt chocoladekrullen ook heel goed zelf maken. En behalve dat het goedkoper is, is het ook nog eens erg eenvoudig. Daarbij zijn chocoladekrullen als je ze zelf maakt vaak mooier, groter, chiquer. Een eenvoudige uitdaging dus. Heb je een flinke plak chocolade in huis? Dan kun je aan de slag!

zelf chocoladekrullen maken met een kaasschaaf

Hoe maak je deze chocolade krullen?

Smelt een hoeveelheid chocolade die je nodig hebt. Het werkt lekker als je niet te weinig hebt, dus denk al snel aan 100 of 200 gram. Heb je chocolade later over? Geen probleem toch, je kunt het gewoon opnieuw gebruiken voor een andere keer en weer smelten.


Tempereren

Stevige krullen krijg je door chocolade te tempereren. Dit kun je doen om 2 verschillende manieren. Deze vind je op deze pagina.


Heb je geen thermometer om te temperen? Niet getreurd, het lukt ook wel als je de chocolade au bain marie smelt en weer stevig laat worden. Getemperde chocolade is iets steviger maar op deze manier lukt het ook!


Kaasschaaf

Nadat de chocolade weer hard is geworden, schraap je krullen met een plamuurmes. Zelf vind ik de kaasschaaf het fijnst werken. Je kunt de steel lekker stevig vasthouden.

Chocoladekrullen kun je een tijd bewaren in een afgesloten doosje.


Heel mooi en lekker op taarten met slagroom.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page