top of page

Hoe maak je rolroosjesWat is de meest gekozen versiering op de taarten en cupcakes? Rozen! Tja, je hebt geweldig, ingewikkelde maar supermooie, net echte rozen….. en je hebt de snelle roosjes. Heel fijn als je haast hebt, of je wilt met je kinderen wat moois maken op de taart. Ieder baksel krijgt snel een romantische sfeer met deze eenvoudige rolroosjes. Natuurlijk zijn ze ook eenvoudig te maken met Fimo klei, als je niet zo’n thuisbakker bent. Hoe maak je rolroosjes?

Vind je blauwe roosjes een beetje onnatuurlijk? Normaal wel, maar de kleur van deze roosjes is puur natuur.
Normaal maak ik echt geen blauwe roosjes maar ik wilde deze natuurlijke blauwe kleurstof van Vrouwtje Deeg (helaas werkt de link niet meer) graag testen en maakte meteen deze rolroosjes om aan jou te laten zien.

Natuurlijk blauw, wat moet ik me daarbij voorstellen. Van spirulina? Is dat niet dat groene zeewier?

De kleurstof is écht blauw. Het is dat ik een beetje voorzichtig (lees gierig) ben met het gebruik van de vloeibare kleurstof en stopte bij lichtblauw, maar het kleuren ging erg goed.
Even een testmatje fondant licht babyblauw gekleurd en dun uitgerold. Hoe dunner, hoe kwetsbaarder de roosjes maar ze worden wel mooier, lijken echter.
Ik nam de kleinste ronde uitsteker die ik had en nam 5-6 rondjes per bloem. Je kunt de rozen natuurlijk groter maken als je dat graag wilt.
Vijf op een rij. Heb je minder mooie stukken cirkel?. Leg ze dan aan de binnenkant van deze rij. Straks rol je de rij op en zie je dat niet meer.
Rol de rij rondjes op.
Snij ze door de midden.


Knijp de onderkant een beetje samen. Dat ziet er natuurlijker uit en hiervoor komen de bloemblaadjes een beetje naar buiten te staan en hierdoor worden de roosjes weer mooier.
Blauwe roosjes.


Of roze met een gouden randje.


Voor op de taart of op de Bone China cupcakes als versiering.

Gerelateerde posts

Commentaires


bottom of page