top of page

Roosjes maken van Fruittella


Roosjes maken van Fruittella
Roosjes maken van Fruittella
Ik vond ze meteen leuk toen ik ze zag: roosjes gemaakt van fruittella-snoepjes. Die wil ik graag proberen te maken! En het ene ingrediënt ….. je kunt het overal kopen, van de supermarkt tot in het benzinestation.

Fruittella snoepjes

Vrolijk voor op je cupcakes, een beetje zoet knutselen met je kinderen, maar ook als je verveeld aan het wachten bent op je date die maar niet verschijnt. Roosjes maken Fruittella, wanneer of met wie zou jij ze willen maken?

Roosjes maken van Fruittella
Roosjes maken van Fruittella

Roosjes maken van Fruittella

Benodigdheden:

  1. Fruittella snoepjes naar eigen smaak, je hebt verschillende soorten en kleuren.

  2. Een klein theelepeltje, een exemplaar met een dunne achterkant. Of de botte kant van een aardappelschilmesje.

Rol het blad in elkaar tot de binnenkant van een roosje

Zo kun je roosjes maken van Fruittella

Je hebt best gespierde vingers nodig om de snoepjes wat platter te kneden. Je kunt dit met of zonder het papiertje dat eromheen zit doen. Ik heb het niet geprobeerd, maar ik vermoed dat als je het snoepje 2-3 seconden  een snoepje in de magnetron doet, ze iets zachter worden. Opgelet!


Maar echt heel kort en let goed op dat de snoepjes absoluut niet te heet zijn geworden.

roosje maken met fruittella snoepjes

Haal van het platgedrukte snoepje een strookje af. Verdeel de rest in 5 stukjes. Knijp de strook plat en probeer de randen van het blaadje aan de bovenkant nog iets platter te drukken dan de onderkant. Je kunt ook de strook op de tafel neerleggen en op de tafel platdrukken. Het is een beetje uit proberen, maar het gaat je lukken!


Rol de eerste strook op. Dit wordt de binnenkant van de roos.

De vijf overige stukjes worden stuk voor stuk wat platter gedrukt. Maak je niet te druk dat alle blaadjes precies hetzelfde moeten zijn. Het is wel mooi om ze ongeveer even groot te maken, maar wees eerlijk: heb jij ooit een roos gezien waarvan alle bloemblaadjes allemaal hetzelfde zijn?


Probeer alle randjes aan de bovenkant nog wat dunner te drukken dan de onderkant.


roosje maken met fruittella snoepjes

Ik gebruikte hier de achterkant van een klein theelepeltje voor. Een lepeltje met een dunne achterkant. Hiermee haalde ik de blaadjes iets uit elkaar, of krulde de buitenkant van de bladeren een beetje naar beneden. Je houdt een soort staafje over aan de achterkant. Deze kun je afsnijden of laten zitten als je bijvoorbeeld het roosje in een cakeje wilt duwen. Dan blijft het beter zitten.


roosje maken met fruittella snoepjes

Grappig toch? Roosjes maken van fruittella snoepjes. Leuk en lekker dus om op voorraad te hebben.

Bron: Birch & Lilly via cakecentral.

Gerelateerde posts

Commentaires