top of page

Interview met Menno de Koning


Interview Menno de Koning Superheroes kookboek
Interview met Menno de Koning
Dat Menno de Koning goed kan bakken mag duidelijk zijn. Dat hij eigenlijk ook erg lekker kan koken weet je wellicht inmiddels ook al. Maar wist je dat Menno veel standaardvragen in interviews eigenlijk best saai vindt en daarom dit lezersinterview des te leuker vindt? Dat je soms de stoute schoenen aan moet trekken om iets gedaan te krijgen, niet moet opgeven en dat hij kledingstukken draagt met superhelden. Nieuwsgierig welke? Je leest het in het grote lezersinterview van Menno.

Menno heeft maar liefst alle lezersvragen beantwoord. Echt super (hero) bedankt! Marjon Blokland stelde de winnende vraag. Marjon is inmiddels op de hoogte en ontvangt binnenkort het Menno’s superheroes kookboek.


Het interview met Menno de Koning

Marjon Blokland Wat voor SUPERPOWER zou jouw bakheld hebben en hoe zou hij/zij heten en zich kleden? Bijvoorbeeld een slagroomstraal vanuit de vingers, snoepjes schietend vanuit de ogen of vanuit een kleine rugzak een enorm geweer/kanon die koeken afvuurt etc. Nou ja, jij weet vast meer te verzinnen, ik ben benieuwd. Haha, ik denk de super power om verschillende soorten sprinkels te kunnen toveren als een soort multi gekleurd vuurwerk dat uit haar vingers schiet. Haar naam zou Suzie Sprinkles zijn en haar super helden naam Glitter Fingers. Haar outfit is een glimmend pak die veranderd van kleur vanuit welke hoek je deze maar bekijkt… Zoiets? 😀


Het minst leukste heb ik niet eigenlijk, ja standaard vragen van een interview beantwoorden is heel saai. Dat maakt deze vragen juist des te leuker omdat het weer eens wat anders is! 😀

Lisette Bartels Na Heel Holland Bakt is er een heleboel gebeurt. Boeken, interviews, belangstelling, beroemdheid……. Wat is het leukste en waarom? En minst leuke? –   Het leukste vond ik wel de eerste keer het boekenbal in Amsterdam. Je mag je ineens mengen in de “elite” van de auteur-wereld en heel veel bekende Nederlanders.  Zo bizar om daar ineens tussen te staan. –   Het minst leukste heb ik niet eigenlijk, ja standaard vragen van een interview beantwoorden is heel saai. Dat maakt deze vragen juist des te leuker omdat het weer eens wat anders is! 😀


Interview Menno de Koning Superheroes kookboek

Xaviera Jamie Jansen Ik zag je bij Koffietijd. Wat een enorm leuk boek. Maar wie had je op nummer 1 staan om in je boek te vragen maar heb je niet durven vragen? Dankjewel Xaviera. Mijn nummer één was eigenlijk meteen Yvette van Boven. Door haar is dat onderdeel van het boek ook ontstaan. Ik durfde inderdaad het helemaal niet te vragen maar heb toen de stoute schoenen aangetrokken en haar een mail gestuurd, waarna ze heel enthousiast terug reageerde.


Ik durfde inderdaad het helemaal niet te vragen maar heb toen de stoute schoenen aangetrokken en haar een mail gestuurd, waarna ze heel enthousiast terug reageerde.

Dyanthe Brouwer Als je jezelf zou moeten omschrijven als zoetigheid/gebak. Wat zou je zijn en waarom! Een regenboog taart, waarbij je de kleuren pas ziet als je de taart aansnijd. Niet altijd aan de buitenkant te zien hoe ik me voel en ben. Maar vrolijk en kleurrijk aan de binnenkant. Hoewel bruin er ook tussen zou moeten zitten want ik heb echt wel eens ‘bruine” dagen, als in niet altijd zo vrolijk. 😀

Cornelieke Baak Mag ik je vragen om een volgend kookboek te schrijven? Dan zou ik er zo graag één krijgen met handige visrecepten die praktisch zijn en werkbaar. Vaak zijn het van die prachtige foto’s met een heel klein stukje vis maar ik bedoel gewoon lekker eten, veel en smakelijk! Klinkt heel goed! Ik ga er over na denken!  ?


Interview Menno de Koning Superheroes kookboek

Betty Wat vind je qua eten echt vreselijk en kook en eet je absoluut niet. Ik hou absoluut niet van orgaan vlees en eet dat dus ook helemaal niet, ook niet in een smeerbare versie als paté of leverworst… brrrr. Komt er bij mij dus nooit in.


De superpower om meteen te zien hoeveel iets zou wegen of de inhoud van een vloeistof meteen op de graad nauwkeurig kunnen meten zonder dat ik er een weegschaal voor nodig heb.


Bas Er zijn bepaalde dingen zoals speciale technieken of lastige recepten waar je als bakker moeite mee kunt hebben. Mijn vraag aan Menno is: Welke superpower zou jij jezelf willen geven in de keuken, om iets makkelijker te maken? De superpower om meteen te zien hoeveel iets zou wegen of de inhoud van een vloeistof meteen op de graad nauwkeurig kunnen meten zonder dat ik er een weegschaal voor nodig heb.

Debbie Bodewes Gefeliciteerd met je nieuwe boek! Wat is het meest bijzondere dat je ooit gegeten hebt en vond je dat lekker of juist niet? Heeft dat ook een plekje in je boek gekregen? Dankjewel Debbie. Het meest bijzondere wat ik gegeten heb was toch wel vorige jaar in Porto in een Micheline-ster restaurant. Acht gangen van heerlijk eten waarbij ieder onderdeel zoveel smaak had. Is niet in mijn boek beland. Maar er zijn zoveel dingen die ik heel bijzonder en lekker vind hoor. Moeilijk kiezen eigenlijk.


Interview Menno de Koning Superheroes kookboek

Wiltine Hoi, wat een leuke actie! Mijn vraag is: heb je zelf ook een pyjama of ondergoed met superhelden erop?? Haha, ja ik heb een aantal boxershorts met wat superhelden erop. 😀

J.Robinson Gaat er ook een vegetarisch boek van jouw hand komen ? Ik heb inderdaad al iets in mijn hoofd voor mijn volgende project wat vega/vegan gaat worden. Maar daar ga ik natuurlijk verder niet zo veel over weggeven. 🙂


Ik denk dat Peter Parker aka Spiderman er niks van bakt. Het is al zo’n stuntelaar in zijn eigen leven.


Fadime Welke Superheld denk je dat er mega goed kan koken en bakken en welke bakt er door zijn powers niks van? Ik denk dat Iceman van de X-Men, killer cocktails kan maken omdat hij altijd ijsklontjes voor handen heeft. Ironman zal wel ieder modern nieuw snufje wat in de keuken voorkomt al in de keuken hebben staan als rijke miljonair. Ik denk dat Peter Parker aka Spiderman er niks van bakt. Het is al zo’n stuntelaar in zijn eigen leven.


Interview Menno de Koning Superheroes kookboek

Lianne Menno, allereerst van harte gefeliciteerd met je boek. Mijn vraag is: Heb je weleens inspiratie voor een recept, waarbij het er in je hoofd waanzinnig lekker uitziet en smaakt, maar de uitkomst valt vies, letterlijk en figuurlijk, tegen? Zo ja, hoe los je dit op? Ga je net zo lang door met ‘sleutelen’ aan het recept of geef je het een keer op? Dankjewel Lianne. Ja dat komt wel eens voor, dat komt meer doordat het fout gaat in de uitvoering of dat ingrediënten niet zo goed samen werken. Ik los het meestal op door nog een keer te proberen totdat het uiteindelijk wel goed gaat. Never give up! 😀


Michelle Wat mislukt bij jou altijd op het gebied ban bakken of koken? Karamel en macarons… Verbrand snel en ik krijg nooit echt goeie en mooie macarons. Moet daar echt op oefenen.


Lies Mocht je je buik nou helemaal vol hebben van bakken, van wie zou je dan het liefste een taart willen hebben? Ow als ik dat zou mogen kiezen zou dat een taart zijn van de Meringue Girls in Londen! Ik ben DOL op de taarten die zij maken en wil er graag ook eens een workshop gaan volgen.


Ik denk wel mijn joggingbroek en slobber tshirt/trui dat is wel een beetje de standaard voor een zondag ochtend.


Nanda Dat boek ziet er echt geweldig uit! Wat een leuke insteek![ Ik wil met mijn vraag aan Menno lekker in dat thema blijven: Wat is jouw favoriete outfit om als echte superheld op zondagochtend pancakes te bakken? Dankjewel Nanda. Ik denk wel mijn joggingbroek en slobber tshirt/trui dat is wel een beetje de standaard voor een zondag ochtend.


Interview Menno de Koning Superheroes kookboek

Linda Dag Menno, Ik ben heel nieuwsgierig naar je boek. En ik ben heel nieuwsgierig naar jouw favoriete gerecht! Groetjes! Dankjewel Linda. Mijn favoriete gerecht is er niet één ben ik bang. Heb er zo veel. Pasta & meatballs als comfort food, lasagna. Verschillende soort enchilada’s. In ieder geval met veel gesmolten kaas vind ik al snel lekker.

Joseph Bakken doe ik ontzettend graag. Ik moet helaas toegeven dat mijn creaties vaak lekkerder smaken, dan dat ze er super (held waardig) mooi uitzien. Met mijn grote mannenhanden is de finesse vaak ver te zoeken. Jouw baksels zagen er geweldig uit op tv. Hoe ga jij daar mee om, hoe los je dit “probleem” op? Zodat het oog ook optimaal verwend wordt. Haha dankjewel Joseph. Oefening baart kunst. Ik heb ook grote mannen handen geloof ik met mijn bijna 2 meter lang. 🙂 Ik probeer rustig te werken en gecontroleerd met de gereedschappen om te gaan en dat werkt meestal wel goed.

Oefening baart kunst. Ik heb ook grote mannen handen geloof ik met mijn bijna 2 meter lang. 🙂

Arja Hallo Zoethoudertje en Menno. Je hebt een stoere Super Hero uitstraling, maar er zal best iets zachts vanbinnen zitten.Wat maakt dit boek met jouw recepten dan Super Hero? Zit het in de spaghettisaus of toch in die unicorn kleuren, ik heb geen idee maar ben reuze nieuwsgierig,  ennn misschien maakt het mij straks ook een SuperHeroMem in de keuken. Dat zou toch awesome zijn. Dankje Arja, wat mijn boek Super Hero maakt zijn de mensen (de superhelden) die erin staan en de algehele uitstraling van een comic book. En ja ik denk dat de recepten zeker ook zeer super zijn!! ?


Interview Menno de Koning

Liesbeth Menno, wie is jouw absolute SuperHero? Iemand waar jij een voorbeeld aan neemt, iemand uit het verleden, bekend of onbekend? En heb je ook “proef-konijnen” om al jouw baksels en creaties te “moeten” proeven? Een soort proef-panel? Je kunt natuurlijk niet alles zelf opeten. Kijk meer vragen in één! 😀 Ik heb zeker een absolute Superhero en dat is de oprichter van Marvel Comics, Stan Lee. Ik proef meestal zelf toch wel de gerechten maar deel graag met een aantal vaste mensen die dan de feedback ervoor geven. Mijn vriend proeft vaak en heb ook een vriendin die bijna alles wel een keer geproefd heeft. En wat ik over heb deel ik meestal uit in een shop waar ik vaak kom dat vol zit met hongerige nerds. 😀En wat ik over heb deel ik meestal uit in een shop waar ik vaak kom dat vol zit met hongerige nerds. 😀

Arja Heyyy Menno en Carola, Ik weet nog een leuke vraag, althans dat vind ik dan ? Menno, wat is het kleurrijkste dat je ooit gedaan hebt? Het kleurrijkste is toch wel mijn vakantie naar San Francisco in Amerika… Beste vakantie/reis ooit!! Qua eten, mensen, omgeving, sfeer, gevoel, beleving en de heimwee die ik ervoor heb.


Jo’s Daughter Hallo Menno, Maak je zelf ook graag hartig gebak? En zo ja wat is nou echt een topper “in jouw boek” ;D Daar ben ik best benieuwd naar! Groetjes, Jo’s Daughter Ik maak af en toe een hartige taart/quiche met geitenkaas of blauwe kaas dat is wel mijn favoriet. Staat niet in mijn boek helaas maar ene absolute topper uit mijn boek is toch wel de Boeff a la Bourgionne van Julia Child. Heel wat anders dan een hartige taart maar word ik gewoon zo blij van.


Menno's superheroes kookboek van Menno de Koning

Myrthe Hoi Menno Leuk dat je een nieuw boek hebt uitgebracht! ? De cover ziet er uit als eye-candy! Ik vroeg me echter af, als je bezig bent met bakken en je ziet hoeveel kleurstof er in gaat, heb je dan nog even veel trek in het baksel als daarvoor? Nog nooit bang geweest om in een regenboog te veranderen? :P. Dankjewel Myrthe! Haha, ik ben zeker niet bang voor kleurstof ik word er zelfs heel blij van! En zoveel gaat er uiteindelijk niet in hoor. Maar ben dol op regenbogen dus dat zit wel goed!


Haha, ik ben zeker niet bang voor kleurstof ik word er zelfs heel blij van!

Karen Hallo wij gezin zijn nu in Amerika en zijn benieuwd of je suggesties hebt voor de oostkust om te proeven. Hoop dat je ons kunt helpen. Hoi Karen wat leuk!! Ik ben vaak aan de oostkust geweest. New England Clam Chowder bij Cape Cod! En verse kreeft op Chebeque Island voor de kust van Maine. Doe de groetjes aan de familie Hill! 😀


Matthijs Hey Menno! Ik ben zelf nog niet zo’n ster in de keuken. Ik help voornamelijk mijn moeder die bakgek is. Wel ben ik een enthousiaste fijnproever. Nu ben ik op vakantie in de USA specifiek in New York en Washington. Nou kan een echte cheesecake in New York niet ontbreken, maar in Washington heb ik niet echt iets wat eruit springt. Heb jij ideeën wat ik niet mag missen hier in Washington? Alvast bedankt! Leuk! Een New York cheesecake mag zeker niet ontbreken aan je trip in NYC. In Washington bij GeorgeTown Cupcakes (was ook te zien op TLC)!! Hele zaak vol met cupcakes in alle soorten en maten en smaken. Maar er is zo veel meer qua eten in Washington hoor. Sowieso de monumenten afgaan en natuurlijk het  Witte Huis niet vergeten. Fijne vakantie.

Helen Aan mijn eigen recepten hangen vaak herinneringen en verhalen die ieder recept bijzonder maken. Ik kan me voorstellen dat de recepten in je boek ook een eigen verhaal hebben (hoe simpel of ingewikkeld dan ook). Welk recept is het meest speciaal voor jou en waarom? Ja is absoluut waar, eten is ook emotie! Ik denk de Pasta & Meatballs een beetje bitterzoet verhaal van oude liefde haha… maar daar ga ik niet veel meer over zeggen. Maar ben wel blij dat ik dat recept heb mogen leren/krijgen. Verder ook momenten van vriendschap net zoals de enchilada’s die erin staan!


Menno's superheroes kookboek van Menno de Koning

Wat een ontzettend leuk interview hebben jullie verzorgd! Bedankt allemaal hiervoor en natuurlijk Menno die als een superhero binnen enkele uren de antwoorden razendsnel retour mailde.

Ik weet niet wat jullie ervan vinden, maar ik word hier gewoon vrolijk van. Naast alle kleuren van de regenboog, spinkles, het verlangen naar bijzondere helden-eigenschappen, is Menno gewoon een toffe gast die graag kookt en bakt en zondag lekker in zijn gemakkelijk kloffie lekker op de bank zit.  Een balans vinden tussen een druk leven in de schijnwerpers, steeds inventief blijven op kook- en bakgebied en jezelf blijven; dat is absoluut hero-waardig.

Heb jij na het lezen van dit interview zin om meteen met Menno te gaan koken? Menno’s superheroes kookboek is verkrijgbaar bij de boekenwinkel.


-- DANK --
Graag wil ik Kosmos Uitgevers en Menno de Koning heel erg bedanken voor de mogelijkheid om dit lezers-interview & winactie te organiseren! De zwart-wit foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Dana van Leeuwen.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page