top of page

Karameltaartje


karameltaartje karamelitas 24 kitchen
Karameltaartje volgens Rudolph van Veen
Heb jij geen controle over de hoeveelheid taart die je wilt eten? Blijf dan van deze taart af. Echt, het heeft alles waar je lichaam naar verlangd maar eigenlijk niet nodig heeft. Nee, dat is niet waar. Je moet voor jezelf zorgen, jezelf af en toe iets toe staan. Maar dit Karameltaartje kun je niet alleen opeten. Waarom nodig je niet een clubje gezellige mensen uit?

Zelf nam ik dit karameltaartje mee naar mijn werk. Weggeven is ook een vorm van controle. De collega’s konden deze karameltaart of karamelitas zoals Rudolph van Veen zijn taartje noemt, erg waarderen. Echter wie had dat gedacht; ze vonden het te groot en te zwaar. de stukjes moesten kleiner.

Misschien beter om de taart in een brownievorm te bakken en kleine blokjes te snijden?

karamel snoepjes
Blokjes karamel gaan in de taart

Recept voor het karameltaartje

(recept uit Rudolphs bakery van 24 kitchen)

Benodigdheden:

  1. 32-40 zachte karamelsnoepjes, afhankelijk van hoe groot ze zijn. Bewaar een paar karamelsnoepjes apart voor de versiering

  2. 180 gram boter

  3. 120 ml. slagroom

  4. 135 gram bruine suiker

  5. 215 gram bloem

  6. 90 gram havermout (gelukkig zit er nog iets voedzaams in)

  7. 1 theelepel bakpoeder

  8. 160 gram pure chocolade


Voorbereiding van de karameltaart

Zo bak je deze karameltaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden(hete lucht oven)

  2. Verwarm de slagroom en laat de in stukjes gesneden karamel hierin zacht worden.

  3. Smelt de boter en giet dit in een schaal op de bloem, bruine suiker, havermout en bakpoeder.

  4. Kneedt dit deeg door elkaar.

  5. Bekleed de (brownie-) schaal of taartvorm van 23-24 cm met bakpapier

  6. Bedek de bodem met de helft van het deeg.

  7. Bak de bodem ongeveer 10 minuten.

  8. Hak de chocolade en verdeel dit over de bodem.

  9. Bedek de bodem vervolgens met het slagroom/karamelmengsel.

  10. Verkruimel de rest van het deeg hier overheen.

  11. Bak de taart nu in 20 minuten goudbruin tot het gaar is.  

  12. Laat de taart afkoelen voor je het uit de vorm haalt en snij het in kleine stukjes.


karamel taart

Hmm, de taart was nog niet volledig afgekoeld en de karamel zocht zijn weg….


karamel taart karamelitas
Karameltaartje volgens Rudolph van Veen


Versier eventueel je taart met kleine stukjes karamel en wat geschaafde chocolade.


Geniet!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page