top of page

Kerstboomtaart van Pandoro


Kerstboomtaart van Pandoro
Eigenlijk was ik niet meer van plan om een lekker kerstrecept te schrijven. Maar toen zag ik in de folder van de Hanos zo’n leuk idee. Tja, en dan kan ik het niet laten. Ik wil je het je heel graag laten zien. Maak een kerstboom taart van Pandoro. Pandoro is een soort Italiaanse cake die smaakt als een Panettone maar dan zonder vulling.  Pandoro is gebakken in een vorm met spitse puntjes en juist deze punten maken straks van een gewone Pandoro een echte eetbare kerstboom.


Leuk om samen te maken en te versieren. Geheel naar eigen smaak. Ik pakte het zo aan:


Kerstboomtaart van Pandoro

Kerstboomtaart van Pandoro

Benodigheden:

  1. 1 Pandoro

  2. 250 gram slagroom

  3. 25o gram mascarpone

  4. Poedersuiker

  5. Eventueel een amandel likeur als Disarono

  6. Eventueel een goede espressopoeder

  7. Versiering: ik maakte sterretjes van fondant, maakte ze goud met eetbare dust, kaarsjes en gouden eetbare pareltjes.Zo maak je deze Kerstboomtaart van Pandoro:

Pandoro vind je in Italiaanse speciaalzaken. Ik kocht mijn exemplaar bij de Hanos. Waar heb jij jouw Pandoro gevonden? Laat je het de lezers weten onderaan dit blog? Zo helpen we elkaar een beetje.

Snij je pandoro eerst door de midden. Snij hierna iedere helft in 3 gelijke delen. Eventueel kun je de lagen nu tremperen met een Italiaanse likeur, bijvoorbeeld Disarono.


Klop je slagroom stijf met suiker naar eigen smaak. Klop de mascarpone los en mix het door de slagroom. Mijn zoon stelde voor hier een Italiaans tintje aan te geven. Zijn advies om aan de vulling een koffiesmaak aan te geven won. Gelukkig maar, want de combinatie van de mokkavulling met de Pandoro is een match made in heaven. En dus klopte ik 2 zakjes goede espresso poeder door de vulling.


Kerstboomtaart van Pandoro

Smeer met een spatel of spuit met een spuitzak de vulling op de lagen van de kerstboom.  Bouw je boom zo langzaam op.


Kerstboomtaart van Pandoro

Je kunt de boom versieren zoals je zelf wilt. Ik maakte sterretjes van fondant en maakte ze goud met eetbaar dustpoeder. Dit kun je een paar dagen eerder doen, dan kunnen ze goed drogen.


Hierin prikte ik later de kaarsjes. Ik moet zeggen dat de mascarpone-slagroomvulling de kaarsjes niet stabiel maakt. Steek de kaarsjes niet aan of blijf in de buurt als je ze aansteekt! Je zou in plaats van kaarsjes de boom ook kunnen versieren met mooi fruit, kleine bonbons of ander lekkere eetbare vormen.De gouden pareltjes en de witte poedersneeuw maakten de Kerstboomtaart van Pandoro af.


Kerstboomtaart van Pandoro


Haal de Italiaanse gezelligheid, de tradities wat dichter bij jou aan tafel thuis met deze Kerstboomtaart van Pandoro.


Gerelateerde posts

bottom of page