top of page

Kerstchocolade; versier je chocolade!


Kerstchocolade
Chocolade versieren vind ik zo leuk! Ik heb eigenlijk ook best wel wat restjes van andere recepten rond de feestdagen. Deze kan ik mooi gebruiken om deze Kerstchocolade te maken. Het ziet er natuurlijk heel gezellig uit aan tafel met Kerst, maar ik ga het gebruiken om aan iemand op te sturen. Iemand die ik al heel lang niet meer heb gezien en die het echt verdiend.

Een ideaal cadeautje, Kerstchocolade versierd met lekkers, want het zal in die paar dagen niet bederven. Misschien dat het breekt. Dat zou jammer zijn, maar chocolade kun je toch niet heel eten. Het gaat om het idee.Op zoek naar een DIY Kerstcadeau? Wat dacht je van deze Kerstschocolade?

Wat heb je allemaal in huis dat feestelijk aandoet? Je een kerst gevoel geeft? Heb je misschien chocolaatjes? Kleine kerstschuimpjes, stukjes meringue, Kersthagelslag, kleine koekjes?


Wat had ik allemaal in huis? Ik legde het op tafel. Diverse soorten pareltjes, eetbaar zilver- en goudpoeder, sterretjes, candy cane, Kerst M&M’s, kleine zoute pretzels en sterren, fleur de sel. Ik heb het uiteindelijk niet allemaal gebruikt, maar decoreerde op de manier dat ik het zelf leuk vond.


Tip: Liever een natuurlijke vorm van Kerstchocolade? Denk dan bijvoorbeeld aan chocolade met fleur de sel, gedroogde cranberry’s en rozemarijn?

Kerstchocolade, sprinkles, snoepjes, pretzels om de chocolade te versieren

Kerstchocolade; versier je chocolade met lekkers!

Benodigdheden:

  1. 400 gram pure chocolade

  2. Bakpapier

  3. Diverse lekkere eetbare versiering


Kerstchocolade

Zo maak je deze Kerstchocolade met lekkers erin om weg te geven

  1. Soms maak ik chocolade met bijvoorbeeld Callebaut, dit is hele goede chocolade, maar dit is best prijzig. Ditmaal heb ik een blok chocolade van de Lidl gebruikt van 400 gram. Deze werkte ook goed en liet zich temperen.  Je hoeft niet perse de chocolade te tempereren, maar als je dit wel doet wordt, knakt je chocolade mooi, is het dus steviger en glanst het mooi. Hoe je tempereert lees je hier.

  2. Verwarm chocolade au bain marie en temper de chocolade. Ik kies in de winter vaak de methode dat je 2/3 van de chocolade verwarmt tot 48 graden, er dan 1/3e deel chocolade in kleine stukjes doorheen roert en vervolgens roert tot het afkoelt tot 32 graden. In de zomer vind ik deze methode te lang duren omdat het warmer is in huis, maar in de winter vind ik dit een prettige methode.

  3. Bedek een werkblad met bakpapier en smeer met een spatel de chocolade uit tot gewenste dikte. Ik smeer het niet te dik uit, dan lijkt het zo lekker veel!

  4. Bedek de chocolade met eetbare versiering.

  5. Laat de chocolade afkoelen. Dit gaat vrij snel.

  6. Geen geduld? Tien minuten koelkast doet wonderen!Smeer de chocolade niet te dik uit, dan lijkt het zo lekker veel en denkt iedereen WOW!

Een perfect cadeau om te geven met Kerstmis!

Dan staan we graag wat extra in de keuken. Als je een ander blij verrast, verwen je ook jezelf!


Eerder  maakte ik Sinterklaaschocolade, maar door de website van Graceful little honey bee, besloot ik ook een Kerstversie te maken.
Gerelateerde posts

Comments