Kokos panna cotta met fruit coulis
top of page

Kokos panna cotta met fruit coulis


Kokos panna cotta
Panna cotta is zo’n recept dat gewoon altijd lukt en super snel klaar is. Dat weten jullie denk ik ook, want mijn andere panna cotta recepten worden graag bezocht. Of je nu een recept zoekt voor het Kerstmenu, Valentijnsdag, Pasen of zomaar omdat Oma op bezoek komt. Probeer het eens! Panna cotta is heerlijk zacht en romig en supersnel gemaakt. Deze versie van panna cotta is deels gemaakt met kokosmelk. De smaak van kokos is subtiel aanwezig.

Panna cotta is een dessert dat afkomstig is uit Italië. Het betekent letterlijk gekookte room

De basis panna cotta is inderdaad niet meer dan gekookte room met gelatine en suiker.  Natuurlijk kun je zelf je recept aanpassen naar eigen smaak of wat je zoal in huis hebt.


Tip: accentueer de smaak van kokos: vervang 1-2 eetlepels kokosmelk of slagroom door een kokoslikeur als Malibu.

Kokos panna cotta een feestelijk dessert dat makkelijk te maken is

Kokos panna cotta

Benodigdheden voor 6 personen:

  1. 300 gram kokosmelk

  2. 400 gram slagroom

  3. 5 blaadjes gelatine

  4. 4 zakjes vanillesuiker

  5. 400 gram rood fruit, vers of uit de diepvries voor de fruitcoulis.

  6. Eventueel schilfers kokos, geraspte kokos, muntblad of wat nootjes


Kokos panna cotta

Zo maak je die makkelijke dessert: Kokos panna cotta

  1. Week de gelatine-blaadjes minimaal 10 minuten in koud water.  Maak de fruitcoulis volgens dit recept. Zet je glazen klaar met onderin wat rood fruit of wat fruitcoulis. Rooster de schilfers kokos (te koop bij XXL Albert Heijn en gezondheidswinkel), geraspte kokos of wat nootjes die je later fijner hakt.

  2. Breng de kokosmelk met de slagroom aan de kook. Roer het suiker hier doorheen. Vind je het niet zoet genoeg? Voeg dan nog iets suiker toe.  Zet het vuur uit.

  3. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer de gelatine door de kokos-slagroom.  Het zal vrijwel meteen oplossen. Ik zette mijn pan kort in een bak met water, misschien maar een minuut. Dan koelt het iets sneller af. Blijf ondertussen de panna cotta goed doorroeren om een vel te voorkomen.

  4. Verdeel de kokos panna cotta over je glazen en laat het wat steviger worden in de koelkast. Pas als het wat steviger is, mag de coulis bovenop de panna cotta. Doe je het direct, dan zakt de coulis naar beneden. (ervaringstip!)

  5. Versier de bovenkant met de geroosterde kokos, nootjes of eventueel een mooi blaadje munt.

  6. Na ongeveer 2-3 uur is je kokos panna cotta stevig genoeg om gepresenteerd te worden.



Geen zin of tijd voor fruitcoulis? Verwarm 1-2 eetlepels jam, voeg eventueel een scheutje cassislikeur toe. Laat het een beetje afkoelen. Schep het voorzichtig op de reeds gestolde panna cotta.

Is je kokos panna cotta goed gelukt?

Laat een berichtje achter of post de foto op instagram met de @zoethoudertje erbij, dan kan ik lekker meegenieten!


Gerelateerde posts

bottom of page