top of page

Kerstkoekjes pakket met uitstekersKerst 2013: Kerstkoekjes bakken tijdens de kerst. Dat is toch wel een beetje een traditie. Het internet afstruinen naar een lekker recept, of zoeken naar een mooie manier om je koekjes te decoreren. Heb je wat meer tijd, dan zijn o.a. de glas in lood koekjes een aanrader. Super leuk om in je boom te hangen. De kerstlampjes schijnen dan door het “glas van suiker” heen.

glas in lood koekjes

Maar niet iedereen is geboren met baktalent en altijd op zoek naar inspiratie. Misschien wil jij wel graag koekjes bakken, maar alleen als het niet te moeilijk is. En ja, je hebt geen uitstekers, wat nu?

Voor jou heeft Albert Hein dit jaar een paar leuke pakketten tussen de schappen verstopt. Ja, het is een beetje zoeken want tijdens de kerstdrukte staan her en der in de winkel wat papieren stellingen vol kerstspullentjes.

Wat zo leuk is aan deze pakketten dat er op boter en soms een ei na alles inzit. Dus ook de koekjesuitstekers. Een kerstboom, rendier of een gembermannetje. En wie weet durf je volgend jaar aan om je eigen koekjesrecept te gaan bakken en te versieren. Je hebt dan tenslotte al je de uitstekers in huis.

In één pakket zit 2 uitstekers (kerstboom en rendier) samen met een mix voor ongeveer 10 koekjes, chocolade om eenvoudig te smelten in heet water en gouden/zilveren spikkels.

In het ander pakket zit een mix in voor gingerbread-cookies met een gingerman-uitsteker, kleine smarties en een mixpoeder om glazuur te maken. Hier kun je 15-18 koekjes mee maken, afhankelijk van de dikte.

Het derde pakket is een doosje met stukjes marsepein in kerstkleuren, gekleurde kerstspikkels, poeder om glazuur te maken en een doosje met marsepeinen versiersels.Het gingerbread mix geeft een veel grotere bal en geeft je dus meer koekjes.

Na een korte baksessie moeten de koekje afkoelen en worden versierd met de meegeleverde versiering.

Kinderen vinden het ook erg leuk om mee te helpen versieren. Alleen kunnen ze niet helpen met de gesmolten chocolade. Deze wordt verwarmd in kokend water. De verpakking wordt dan zo heet, het lukte mij bijna niet op deze verpakking vast te houden.

Ook de gingerbread mannetjes werden met plezier versierd samen met mijn zoon. De gemberkoekjes rijzen met bakken, ze worden lekker dik en bros.

Ik heb nog gedacht om een gaatje in de koekjes te maken en dan in de boom te hangen. Maar ja, wie wil er nu met een gaatje in je hoofd met kersmis in de boom hangen? Dan kan ik de mannetjes toch niet aandoen?

De prijzen voor de pakketten zijn (2013):

Kerskoekjes met kersboom en rendier uitsteker: 1,49 euro

Gingerbread cookies met gingerbreadman uitsteker: 3,99 euro

Bakversierset: niet te koop bij onze AH maar ik begrijp dat het rondom 2,50 euro kost.

Gerelateerde posts

Bình luận


bottom of page