top of page

Key lime pie recept


Key lime pie recept
Yes, ik kan weer wat van mijn to do list halen. Dit key lime pie recept wil ik al heel lang maken. Recepten met citroen zijn heel populair, maar limoenen hebben naast een geheel eigen fris-zure smaak ook een prachtige kleur en daardoor vind ik de taart nog aantrekkelijker. Bij het doorbladeren van het nieuwste boek: BAK! van Paul Hollywood, kwamen mijn ogen steeds weer bij deze taart met die prachtige groene schijfjes lime. Wat mij ook opviel is dat het een heel gemakkelijk recept is. In minder dan 15 minuten tijd staat de taart in de oven.

Als dat geen ideaal recept is! De vulling is zuur van de limes en zoet van de gecondenseerde melk. Die twee komen elkaar ergens in het midden tegen en zo heb je een klassiek key lime pie recept supersnel gebakken in eigen oven.


Key limes vs limoenen in Nederland

Uit BAK! van Paul Hollywood: "Toen ik een paar jaar geleden in Miami was, maakte ik een key lime pie waarvoor ik limoenen gebruikte die daar daadwerkelijk vandaan kwamen. Ze zijn kleiner en hebben een intensere smaak dan de limoenen zoals wij die kennen. Ik was bang dat het niet goed zou gaan, maar gelukkig kwam de chef-kok van het hotel langs en stak hij zijn duim op!"

4 limoenen worden 3 limoenen en extra sap

Voor dit recept heb je 4 limoenen nodig, het liefste biologisch geteeld. Mijn limoenen zaten in een verpakking van 4. Omdat ik graag de mooiste limoen wilde gebruiken voor de schijfjes bovenop, heb ik sap en rasp van 3 limoenen gebruikt en extra limoensap toegevoegd; dit kun je in de supermarkt kopen en ziet eruit als een limoen van plastic.


Wil je het artikel graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Slagroom vs chantillycrème oftewel enchanted cream

Paul Hollywood versierd zijn taart met slagroom. Dat is heerlijk en romig en ik hou erg van slagroom. Toch gebruikte ik zelf chantillycrème. Dit maak je met een poeder en is handig om op voorraad te hebben. Deze crème bevat geen vet, is prachtig wit en blijft goed stevig. Dat is handig als je de taart iets eerder maakt en zeker wilt zijn van een stevig resultaat. Binnenkort kun je een artikel verwachten over chantillycrème ook wel enchanted cream genoemd. Kies de versiering die je zelf graag wilt of in huis hebt.

Key lime pie recept

Key lime pie recept

Benodigdheden voor vorm van 20 cm:

Bodem:

 1. 225 gram digestive bischuits

 2. 125 gram roomboter gesmolten

Vulling:

 1. 4 eidooiers

 2. 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)

 3. 4 limoenen zowel de rasp als het sap

 4. Eventueel limoensap, dan kun je 1 limoen wilt gebruiken als versiering

Bovenop:

 1. 200 ml slagroom of 100 gram Chantilly-poeder

 2. Rasp van limoen dat eventueel nog over is

 3. Eventueel mini pareltjes


Key lime pie met gecondenseerde melk en limes

Key lime pie recept

 1. Maak de digestive koekjes fijn met een keukenmachine of met een deegroller.

 2. Smelt de boter op een zacht vuur. Zodra de boter is gesmolten mag de warmte uit en mogen de kruimels hier doorheen.

 3. Bedek een springvorm van 20 cm met bakpapier en verdeel de kruimels over de bodem en 3 cm langs de zijkanten. Het is wat kruimelig maar het wordt straks een heerlijke bodem. Laat de vorm 30 minuten koelen.

 4. Verwarm de oven voor op 150 graden bij een heteluchtoven of op 170 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

 5. Klop de eidooiers luchtig, voeg de gecondenseerde melk toe en klop ze samen kort door elkaar. Meng de limoensap en limoenrasp mee.

 6. Schenk de vulling in de opgestijfde taartbodem en bak de taart in ongeveer 25-30 minuten gaar tot de zijkanten van de taart net iets begint te verkleuren. Laat de taart minimaal 2 uur afkoelen.

 7. Klop de slagroom of maak Chantillycrème. Spuit toeven naar smaak langs de zijkant van de taart. Strooi eventueel wat sprinkles. Snij dunne plakjes van de laatste limoen en snij de plakjes doormidden. Versier de taart met de halve plakjes. Van de stukjes limoen die je overhoudt kun je de rasp verdelen over de crème bovenop.


Fris zure Amerikaanse taart wat een fijne combi

Geduld wordt beloond. Laat de taart goed afkoelen, hierdoor kun je mooie strakke taartpunten snijden.

Paul gaf aan dat dit een taart voor 6 personen is; persoonlijk vind ik het meer geschikt voor 8 personen.


Key lime pie recept

Met stip één van mijn lievelingstaarten! Erg lekker en heel gemakkelijk te maken.


Dit recept is afkomstig uit BAK! van Paul Hollywood een uitgave van uitgeverij Good Cook.

ISBN: 9789461432827

Wat kun je van het boek verwachten?Gerelateerde posts

Progrestaart

Comments


bottom of page