top of page

Kinderbakboek van Laura Kieft oftewel Laura’s bakery


Kinder Bakboek van Laura Kieft/Laura’s bakery
Kinderbakboek van Laura Kieft oftewel Laura’s bakery
Laura heeft wel eens foto’s laten zien waarop kleine Laura met haar vader en moeder koekjes aan het bakken is in de keuken. Zo leuk om te zien en het de liefde voor bakken was er al heel vroeg! Het verbaast me dan ook niet dat Laura met dit super leuke kinderbakboek komt!


Jong geleerd is oud gedaan en dus ben ik heel benieuwd wat Laura de nieuwe generatie thuisbakkers allemaal gaat leren. Want reken maar er er veel jonge talenten staan te trappelen om de cakevorm af te bakken in de oven en de koekjestrommel te vullen.


Inhoud van kinderbakboek Laura's bakery

Wat vinden kinderen lekker; vaak zijn het de gewone recepten. Ik weet zelf nog dat ik mijn best deed om vroeger voor mijn kinderen rare taarten te bakken die een boot of trein voorstelden, maar dat de kinderen vaak dan kozen voor een plakje cake die ik ook op tafel had staan.  Een lekker vertrouwd stuk cake, pannenkoeken, koekjes en snoepjes of sprinkels maken een recept al snel magisch.Met Laura leren de kids fijne basis recepten; het recept van oma’s appeltaart is zo’n topper, of de vanillecake, cakejes in een ijsbakje, pannenkoeken, smeuïge brownies of lekkere haverkoeken voor op school.


Kinder Bakboek van Laura Kieft/Laura’s bakery

Ik ga er maar eens lekker voor zitten en blader door de 30 recepten. Super leuk natuurlijk om thuis met je kind te doen; wedden dat jullie enthousiast worden en niet kunnen besluiten met welk recept je wilt beginnen. Ieder recept wordt stap voor stap uitgelegd met een mooie foto de aantrekkelijke kleurrijke illustraties.


De bladzijden zijn van een speciaal materiaal gemaakt; dus als er geknoeid wordt, kun je het met een doekje weghalen. Persoonlijk vind ik vlekken heel dierbaar in mijn eigen boeken, want het laat zien dat je een boek ook echt gebruikt. Maar kinderhanden zijn op de een of andere manier altijd vies, altijd plakkerig is mijn ervaring en dan is dit geen overbodige luxe.


Zebracake en aardbeien tiramisu

Bakken met kinderen kan op iedere leeftijd. De allerkleinste kunnen je helpen met het bakken van bijvoorbeeld M&M chocolate chip of zandkoekjes.Foto Boven: Maar de echte kleine doorzetter vindt het na wat bakervaring vast super leuk om deze zebra tulband te maken op de foto boven. Zelf voor pappa of mamma hebben deze cake vast nog nooit gemaakt.


Foto beneden: Of wat dacht je van deze lekkere éénpersoons aardbeien tiramisu taartjes; wat zijn ze mooi én lekker.


egelbroodjes en pancakes

Foto boven: Kinderen vinden broodjes bakken ook heel leuk. Zo cute deze kleine egel broodjes. De techniek is makkelijk om te maken voor kinderen; gewoon met een schaar.


Foto beneden: Amerikaanse pancakes; kleine dikke pannenkoekjes. Hoe maak je die en wat is het geheim dat ze zo lekker dik zijn?


speciaal voor kinderen; veel extra's!

Soms heb ik ruzie met een bakboek. Dan moet ik iets op de bladzijden leggen, omdat het boek niet goed open wilt blijven. Bij het kinderbakboek is dit geen probleem, het bakboek heeft een prettige spiraal en hierdoor blijft het boek goed plat liggen bij het bakken.Omdat je bij het bakken soms even geduld moet hebben omdat bijvoorbeeld het deeg van koekjes in de koelkast moet koelen; kun je met de speciale code  in het boek op de pagina bij Laura’s bakery een mooie kleurplaat printen en inkleuren tijdens het wachten. Of snuffel eens rond tussen de andere leuke printables en puzzels.


Kinder Bakboek van Laura Kieft/Laura’s bakery

Kinderbakboek van Laura Kieft oftewel Laura’s bakery is echt een heel aantrekkelijk boek van voor jonge bakker. De recepten vind ik inspirerend van heel jong tot de al iets oudere kinderen die best een uitdaging aandurven. Met de duidelijke illustraties ervaren kinderen zelf dat je al dat lekkers die kant en klaar in supermarkt ligt, ook zelf kunt maken en dat het dan nog veel lekkerder smaakt.


Kinderen laten experimenteren in de keuken is meer dan alleen de koektrommel vullen. Naast plezier maken, is het ook een leerproces op foodgebied. Een heel leuk boek voor de kleine foodie in opleiding.

Jong geleerd is oud gedaan. Wat zullen we veel een trotse ouders zien de komende tijd, want ik begrijp dat het boek al toe is aan een tweede druk!


Het Kinderbakboek van Laura Kieft oftewel Laura’s bakery is verkrijgbaar bij de boekenwinkel. Als je het vandaag besteld via Bol.com is de kans groot dat je foodie in opleiding morgen al in dit leuke boek bladert.

ISBN: 9789462502574

-- DANK --
Graag wil ik uitgeverij Forte Culinair bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven van Het kinderbakboek van Laura Kieft. De fotografie is gemaakt door Laura  Kieft. De foto van Laura door Mariette van Tuyl. De vormgeving van de omslag, het binnenwerk en de illustraties door Bionda van den Ouden.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page