Knoflooksaus of shoarmasaus zelf maken


Knoflooksaus of soarmasaus zelf maken
Vroeger heb ik werkelijk alle potjes en flesjes knoflooksaus uitgeprobeerd die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Maar helaas, geen enkel exemplaar leek ook maar een beetje op die lekkere knoflooksaus die je bij een broodje shoarma krijgt. Jammer, jammer en dus probeerde ik maar weer een exemplaar uit de winkel. Toen ik vroeger net mijn man leerde kennen was dit een van de eerste dingen die hij me leerde: knoflooksaus of shoarmasaus zelf maken. Ongelooflijk dacht ik na afloop. Is dat alles?


Deze zelfgemaakte knoflooksaus is veel lekkerder dan welke kant en klare saus ook. Waarom vind ik die eenvoud niet terug in de supermarkt!

Misschien heeft het iets met houdbaarheid te maken. Feit is dat je alle ingrediënten waarschijnlijk al in je keuken hebt en de saus dus in enkele minuten kunt maken. Hoe? Kom, ik laat het  je zien!


Knoflooksaus of soarmasaus zelf maken

Knoflooksaus of shoarmasaus zelf maken

Benodigdheden:

  1. mayonaise

  2. melk

  3. eventueel een beetjes yoghurt

  4. verse knoflook

  5. zout

  6. peper of chilipeper

  7. groene kruiden, bijvoorbeeld koriander, peterselie of basilicum


Zo maak je Knoflooksaus of shoarmasaus:

De saus maak ik niet volgens een bepaalde standaard. Toch lukt het altijd als je deze volgorde gebruikt. Ik neem een schaaltje en schep hier de mayonaise of halvanaise in. Op de foto gebruikte ik 3 eetlepels. Niet iedereen is een yoghurt-fan, maar met een klein beetje, bijvoorbeeld één theelepel yoghurt maak je de saus net een beetje frisser. Voeg hier een snuf zout, peper en 1 of 2 tenen knoflook bij. Ook dit moet je zelf beoordelen. De één houdt meer van knoflook dan de ander. Bij twijfel: gebruik niet teveel, je kunt altijd nog toevoegen. Het ligt er ook aan hoe groot je tenen knoflook zijn. Begin met 1 teentje.


Knoflooksaus of soarmasaus zelf maken

Roer het geheel even door en voeg nu een scheutje melk toe. Roer het door met een vork en doe nu steeds een klein scheutje melk toe tot je de juiste consistentie hebt. Oeps, heb je teveel melk toegevoegd, dan zit er niets anders op dan meer mayonaise toe te voegen.Als ik eerlijk ben proef je de groene kruiden nauwelijks omdat de knoflook het wint van alle smaken. Daarom maakt het denk ik eigenlijk niet uit wat je voor groens toe voegt. Je saus ziet er door groene kruiden er een stuk aantrekkelijker uit.


Knoflooksaus? Daar weet ik wel 1001 lekkere recepten voor om het bij te eten! Met goede knoflooksaus eten mijn kinderen bijna alles.

#sauzen

0 opmerkingen

Gerelateerde posts