top of page

Aardbeiencoulis

Aardbeiencoulis
Aardbeien kan ik op dit moment vaak goed geprijsd kopen. Dat gaat bij ons in de buurt vaak per 2 kg. Omdat je aardbeien niet lang kunt bewaren maak ik er vaak jam van, aardbeienlikeur of bijvoorbeeld deze aardbeiencoulis. Een aardbeiencoulis is een frisse zacht-zoete jus van aardbeien, ontdaan van pitjes.

Aardbeiencoulis fleurt ieder dessert op in smaak en kleur.

Een dessertschaal gevuld met ijs, bavarois of yoghurt is toch vaak een beetje saai van kleur en smaak. De kleur van aardbeien maakt je dessert zoveel spannender. Aardbeien… ken jij iemand die ze niet lust? Heerlijk.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


aardbeiencoulis maken

Aardbeiencoulis

Benodigdheden:

  1. 250 gram verse aardbeien

  2. 1-2 eetlepels poedersuiker

  3. 1/2 theelepel citroen- of limoensap


Aardbeien bavarois met aardbeiencoulis

Zo maak je aardbeien coulis

  1. Je kunt de aardbeien wassen. Steeds vaker lees ik dat dit niet nodig is. Er wordt nauwelijks gif gebruikt en aardbeien hangen vaak in een pot, worden dus niet vies.Wil je de aardbeien toch graag wassen? Laat dan het steeltje eraan. Zou je aardbeien wassen zonder steeltje dan werkt de aardbei als een spons en absorbeert hij veel water.

  2. Snij de aardbeien in stukken en pureer ze samen met het poedersuiker naar smaak en de citroen- of limoensap fijn in de staafmixer, blender of keukenmachine.

  3. Zeef de coulis zodat de pitjes achter blijven en je een zachte saus overhoudt.Wist je dat je van deze aardbeiencoulis ook “aardbeiensoep”  kunt maken

Hoe zou jij deze soep aankleden? Met kleine mango-balletjes en stukje frisse munt? Of misschien met mini bolletjes bavarois, mousse of ijs en een paar kleurige eetbare bloemen.


De aardbeiencoulis maakte van een wat saaie aardbeien bavarois een prachtig dessert. Je zou de coulis ook kunnen maken van bijvoorbeeld frambozen of bramen. Deze geven beide weer een hele ander kleur aan je dessert.


Wat dacht je van een coulis-trio? Drie kleuren coulis?  Een coulis van rood, roze en donkerpaars met aardbeien, frambozen en bramen.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page